Quinoa: 10x lekkere en gezonde ideeën voor het hele gezin

Quinoa: 10x lekkere en gezonde ideeën voor het hele gezin

Tegenwoordig vind je quinoa in elke supermarkt. Maar wat kun je ermee maken? Heel veel, zo blijkt, van salades tot koekjes. Probeer onze recepten en geniet!

Quinoa is een veelzijdig zaad. Het zit boordevol vitaminen en is vrij van gluten. Dat maakt het een gegeerd ingrediënt voor lekkerbekken die houden van gevarieerd én gezond eten.

Recepten met quinoa:

Wat is quinoa nu eigenlijk?

Quinoa werd door de Inca’s vereerd als ‘moeder van alle granen’. Toch is het geen graan. Het zijn kleine nootachtige vruchtjes die je kan koken als rijst. Doordat het geen echt graan is, is het glutenvrij en dus perfect voor wie hieraan allergisch is.

Verder is de vrucht een echte powerfood. Het is ontzettend gezond en toch lief voor je lijn. Zo is het rijk aan de vitaminen B1, B2 en B3, maar ook aan mineralen als ijzer, koper en magnesium. Ook het feit dat alle essentiële aminozuren aanwezig zijn, maakt van quinoa een ideale vleesvervanger.

Onze tip: kook net een beetje te veel en leg een bodempje in een glazen potje met deksel. Laat het even afkoelen en voeg vervolgens de ingrediënten van je favoriete slaatje toe. Een perfecte lunch voor de dag nadien.

Heerlijk gerecht van Sandra Bekkari

Nóg meer recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)