10x soep met balletjes

10x soep met balletjes
soep met balletjes

Zeg nu zelf: soep met balletjes, dat is toch het lekkerste wat er is? 10 recepten!

Balletjes-tips:

  • 150 à 200 g balletjes per liter soep is voldoende (maar als je er liever meer hebt: gewoon doen!)
  • Kruid het gehakt (ook als je gekruid gehakt gekocht hebt) goed met peper, zout en wat nootmuskaat. Kneed er eventueel nog een eitje en wat paneermeel door, zo blijft het gehakt goed samen.
  • Maak je handen nat voor je de balletjes rolt: zo blijft het gehakt minder aan je handen plakken en maak je mooie, gladde balletjes.
  • Mix eerst je soep, doe dan de balletjes in de soep en laat ze enkele minuten koken. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven. Belangrijk: roer niet in de soep terwijl de balletjes nog niet gaar zijn! Je zult ze dan kapot roeren.
  • Je kunt niet alleen van gehakt balletjes maken, probeer het ook eens met vis of kaas, bijvoorbeeld.
  • En ten slotte: eerlijk verdelen!

Schep maar op!

Herfst = soep-tijd!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)