Linzen: 15 gezonde gerechten om van te genieten

Linzen: 15 gezonde gerechten om van te genieten

Geel, rood, oranje, groen of bruin: linzen zijn er in (bijna) alle kleuren van de regenboog. Deze kleurrijke peulvruchten smaken niet alleen in heel wat gerechten, ze zijn ook goed voor je lijn én je gezondheid. 

Linzen zijn niet alleen goedkoop en gemakkelijk te bereiden, ze zijn ook goed voor onze gezondheid. Zo is gebleken uit een studie in de American Journal of Clinical Nutrition waarin een team van onderzoekers van het St. Michael’s Hospital in Canada staven dat peulvruchten, met name kikkererwten, linzen en bonen, effectief zouden zijn om kilo’s te verliezen, cholesterol te verlagen en om je langer verzadigd te voelen.

Zes weken lang aten 940 volwassen deelnemers dagelijks een portie peulvruchten bij hun hoofdmaaltijden. En wat blijkt? Ze verloren maar liefst 5% van hun cholesterol en voelde zich voor 31% langer verzadigd. Maar daar blijft het niet bij. Linzen zijn ook een uitstekende bron van ijzer, voedingsvezels, mineralen en eiwitten.

Recepten

Andere inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)