5x verrassend koken met Griekse yoghurt

5x verrassend koken met Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is erg populair en wordt vooral gegeten bij het ontbijt, maar er zijn nog veel andere manieren waarop je Griekse yoghurt kan gebruiken om te koken.

In een warme saus

Griekse yoghurt heeft een hoger vetgehalte dan gewone yoghurt. Daardoor kun je ‘m ook gebruiken in warme sauzen, als vervanger voor room, zonder dat hij schift.

Cake zonder boter en eieren

Om af en toe toch eens te kunnen zondigen, kan je Griekse yoghurt gebruiken om cake mee te maken. Voeg 1 kop yoghurt en 1 kop water toe aan een cakemix. De cake is even smeuïg, kruimelt niet en bevat veel minder calorieën en vetten dan wanneer je wel eieren en boter gebruikt.

Pikant gerecht minder heet maken

Een pikant gerecht maken voor een etentje is niet altijd evident. Sommige mensen houden ervan en sommige niet. Zet tijdens het eten een potje Griekse yoghurt op tafel. Pikante gerechten zoals Indische curry of chili worden een stuk minder pikant als je er een beetje yoghurt onder mengt.

Vlees sappig houden

Een lekkere hamburger smaakt pas echt als het nog mals en sappig is. Omdat hamburgers soms wat droog kunnen uitvallen hebben wij een tip voor jou. Neem een vierde kop Griekse yoghurt en meng dit onder je gehakt alvorens de burgers te bakken.

Last minute dipsaus of gezonde dressing

Heb je nood aan een snelle, maar gezonde snack? Ook hiervoor is Griekse yoghurt ideaal. Er zijn een heleboel recepten te vinden om op een korte tijd dipsausjes te maken. Het is te combineren met honing, zure room en iets pikant naar keuze. Daarnaast is de yoghurt een uitstekende vervanger van mayonaise en is het dus perfect als dressing voor salades.

Lekkere receptjes

 Lees meer:

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)