7x caloriearm eten

7x caloriearm eten

Niets zo zalig als zorgeloos kunnen genieten van je eten. Deze 7 voedingswaren zitten vol gezonde mineralen, voedingsstoffen en vitaminen. Bovendien bevatten ze ook helemaal niet zoveel calorieën. Smullen maar!

Wortelen

Wortelen behoren tot de zoetste groenten. Ze bevatten suiker, maar suikers in groenten zijn veel minder schadelijk dan die in gebak of snoep. Wortelen bevatten slechts 25 calorieën per kopje. Deze groente is ook bekend om zijn grote hoeveelheid caroteen. Het bevordert je zicht, je huid en je immuunsysteem. Er zijn tal van heerlijke gerechten die je kunt maken met wortelen die je energieniveau helpen te verhogen.

Rode paprika

Ook rode paprika bevat weinig calorieën. Ze smaken en ruiken lekker én bevatten slechts 40 calorieën. Perfect voor een gezond dieet! Voeg rode paprika toe aan je salades of eet ze rauw. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine C en, hoewel ze vrij zoet zijn, bevatten ze slechts 1 gram suiker. Rode paprika’s worden aangeraden voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren, zijn gewicht wil behouden of een stralende huid wil.

Komkommer

Komkommers zijn bij de meeste mensen populair. Ze hebben een frisse geur en smaken goed in salades, smoothies of tussen een broodje. Ze bevatten weinig calorieën omdat 98% van een komkommer uit water bestaat. Komkommer reinigt je lichaam, de huid, en maakt je haar en nagels weer gezond.

Spinazie

Net als de meeste groenten en fruit, bevat spinazie geen vet. Deze plant geeft je vitaminen, eiwitten, calcium en vezels. Het is ook rijk aan mineralen, zoals ijzer en magnesium. Een kopje spinazie bevat slechts 20 calorieën. Voeg spinazie toe aan je broodjes of snack wanneer je honger hebt.

Aardbeien

Hoera voor de zomer! Alleen al voor de overheerlijke aardbeien, een van onze favorieten. Ze bevatten slechts 50 calorieën per kommetje. Gebruik aardbeien in plaats van zoete ongezonde desserts, voeg ze toe aan fruitsalades, smoothies of eet ze rauw als snack. Ze zijn bovendien rijk aan voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. 

Sla

Gezonde voeding hoeft niet per se veel te kosten. Zoals sla. Goedkoop, maar zeer gezond en caloriearm. Sla bevat vitamine A en C en is goed om je immuunsysteem en gezondheid te verbeteren.

Havermout

Havermout bevat meer calorieën dan de opsomming hierboven. Toch is havermout aan te raden omdat het je een voldaan gevoel geeft. Je voelt je dus minder snel hongerig. Klik hier voor heerlijke recepten!

Nog meer smullen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)