10 x Libanees koken

10 x Libanees koken

Had je het al gemerkt? De Libanese keuken is hot! Met ingrediënten zoals granaatappel, za’atar en sumak krijg je een instant vleugje exotiek in je bord. Ontdek de typische smaken en gerechten hier!

Typische ingrediënten uit de Libanese keuken

  • sumak (smaakt citroenachtig)
  • za’atar (een kruidenmengsel met tijm en sumak dat vooral op brood wordt gegeten)
  • granaatappel
  • kikkererwten
  • bulgur of couscous
  • sesampasta of tahin
  • geitenkaas
  • munt
  • komijn
  • citroen

Op de menukaart

  • hummus (een dip gemaakt van kikkererwten en tahin)
  • falafel (kikkererwtenballetjes)
  • taboulé (een salade van bulgur met blokjes tomaat, komkommer en veel verse kruiden)
  • kishk (een mengsel van gefermenteerde bulghur met yoghurt)
  • moutabal (auberginedip)
  • fatoush (een salade met stukjes gebakken pitabrood)
  • labneh (uitgelekte yoghurt op smaak gebracht met kruiden)
  • baklava (de gebakjes die ook in de Griekse en Turkse keuken populair zijn)

En nu zelf aan de slag!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)