
Libanees koken: 12 heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
10 Jan 2022
Typische ingrediënten uit de Libanese keuken
- Sumak (smaakt citroenachtig)
- Za’atar (een kruidenmengsel met tijm en sumak dat vooral op brood wordt gegeten)
- Granaatappel
- Kikkererwten
- Bulgur of couscous
- Sesampasta of tahin
- Geitenkaas
- Munt
- Komijn
- Citroen
Libanees koken: wat staat er op de menukaart?
- Hummus: een dip gemaakt van kikkererwten en tahin
- Falafel: kikkererwtenballetjes
- Taboulé: een salade van bulgur met blokjes tomaat, komkommer en veel verse kruiden
- Kishk: een mengsel van gefermenteerde bulghur met yoghurt
- Baba ganoush: een dip van geroosterde aubergines
- Fatoush: een salade met stukjes gebakken pitabrood
- Labneh: uitgelekte yoghurt op smaak gebracht met kruiden
- Baklava: de gebakjes die ook in de Griekse en Turkse keuken populair zijn
En nu zelf Libanees koken!
Toch zin in iets anders?
- Belgische klassiekers: de lekkerste recepten
- 8x Italiaans feestje op tafel met deze originele pasta’s
- 5x zo vind je je glas terug op een feestje
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!