Koken met andijvie: 15 lekkere recepten

Met z’n ietwat bittere smaak behoort andijvie niet direct tot de populairste groenten. Toch verdient het groene bladgewas wat meer aandacht, want zoals elke groene groente, zit andijvie tjokvol vitaminen en mineralen. Deze 15 recepten met andijvie moet je dus zeker eens proberen!

Omdat je andijvie zowel rauw als gekookt kunt eten, kun je er bijzonder veel kanten mee op. Let er wel op dat je de bladeren niet te lang kookt/bakt, want dan gaat er veel smaak verloren.

Hoe maak je andijvie schoon?

Andijvie schoonmaken lijkt een lastig taakje, maar dat valt goed mee. Verwijder eerst de buitenste bladeren, daar hangt vaak nog wat aarde aan. Snijd de krop dan in 4 gelijke delen, en snijd die vervolgens in fijne reepjes. Spoel goed in koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Recepten met andijvie

Verwerkt in een heerlijke stoemp, gestoofd met bechamelsaus of gewoon rauw in een slaatje: met deze groene groente tover je het begin van de herfst op je bord!

Meer lekkers van het seizoen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content