Heerlijk om nu uit te proberen: 10x artisjokken

Heerlijk om nu uit te proberen: 10x artisjokken

Wist je dat artisjokken eigenlijk bloemknoppen van distels zijn? Desalniettemin blijven deze distels een delicatesse. Overheerlijk én gezond! Enkele receptjes voor jou om uit te proberen.

Wanneer koop je best artisjokken?

Vanaf mei begint het artisjokkenseizoen. Wanneer je ze koopt, let er dan vooral op dat de artisjok er gezond uitziet en de schubben goed gesloten zijn. Wanneer de puntjes van de schubben zwart zijn, betekent dit dat de artisjok al te lang geplukt is. Ook moet de stengel nog lichtjes vochtig zijn, stevig aanvoelen en licht van kleur zijn. Hoe verser de artisjok, hoe beter de zachte en licht bittere smaak uitkomt.

Hoe bewaar je ze?

Je kunt de artisjok in een vochtige theedoek wikkelen, want de groente droogt snel uit. Zo kun je ‘m vier tot zeven dagen bewaren in de koelkast. Eens gekookt, kun je de artisjok niet bewaren. Je kunt ze wel invriezen als je de artisjok eerst blancheert (voeg wat citroensap toe aan je kokend water).

Zeker proberen!

Deze receptjes met verse artisjok in de hoofdrol zijn zeker het proberen waard:

Beeld: Shutterstock

Ontdek meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)