Italiaans
Delicious Creamy Italian Burrata Cheese Served with Olive Oil, fresh arugula and spices in a white plate. Selective focus. Top view

Ciao bella: heerlijke Italiaanse smaakduo’s op je bord

Proeven van la dolce vita, dat doe je dankzij deze échte Italiaanse smaakmakers op je bord! 

Simpelweg goed

Puur, eerlijk en lekker eenvoudig. De Italiaanse keuken weet ons keer op keer te bekoren met kleur, geur en smaak. Goede producten met respect voor de ambacht is de sleutel tot succes. Welke is jouw favoriet?

1. Artisjokken en burrata

Artisjok

De allerbeste artisjokken komen uit het vruchtbare Puglia, in de hak van Italië. Hier vind je onder meer de Violetto di Brindisi, de paarse artisjok. Ze worden vaak ingemaakt in extra vierge olijfolie en de lekkerste kruiden. Dat proces start meestal al meteen na het plukken om de puurste smaken te behouden.

Maak je verse artisjokken? Leg ze dan meteen na het opensnijden in koud water met citroensap, omdat artisjokken snel verkleuren.

Burrata

Burrata lijkt op mozzarella maar is toch anders omdat de kaas romiger en voller van smaak is. De kaas uit Puglia wordt op dezelfde manier gemaakt als mozzarella met dat verschil dat er op het einde extra room in de bol wordt gespoten. Kan niet slecht zijn, toch?

Zelf maken:

2. Venkel en parmezaan

Venkel is een typisch Italiaanse groente die zowel rauw, gekookt als gebakken een ware smaakbom is. Ze smaakt naar frisse anijs. In Firenze wordt venkel eenvoudig bereid met parmezaan in de oven. Een verrassend bijgerecht!

Dit heb je nodig:

  • 4 grote venkels
  • 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

  • Na het schoonmaken van de venkel verdeel je deze in een ovenschotel. Kruid vervolgens met peper en zout.
  • Doe er de olijfolie over en bestrooi met parmezaanse kaas.
  • Doe de ovenschotel in een voorverwarmde oven met hete lucht op 180°C en verwarm gedurende 40 minuten.

3. Prosecco en limoncello

De twee op zich zijn al heerlijk en op-en-top Italiaans, maar combineer ze en je krijgt l’ultimo aperitivo. Een frisse opener voor een geslaagd etentje? Dat is een Lemon Fizz.

Dit heb je nodig:

  • Limoncello (1 deel = 30 ml)
  • Prosecco (3 delen)
  • Citroen

Zo maak je het:

  • Gebruik voor dit drankje een mooi champagneglas.
  • Begin met een klein laagje limoncello.
  • Schenk het glas verder vol met prosecco.
  • Gebruik voor de finishing touch een schijfje citroen of een takje rozemarijn om de limoncello cocktail af te maken.

Maak zelf je limoncello: lees het hier

 

4. Basilicum en tomaten

Basilicum en tomaten vormen niet alleen op je bord een uitstekende combinatie, ook in de tuin staan ze graag samen. Plant basilicum in de buurt van je tomaten om de smaak te verbeteren en insecten te verjagen! Een slaatje caprese – hét Napolitaanse voorgerecht bij uitstek – eet je net zo goed als lunch en smaakt nog zo lekker op een warme zomermiddag.

Ontdek meer Italiaans lekkers:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."