De hemel verhuld als gebak: brownies met maltesers

Door De Redactie

Op 8 december was het internationale browniedag en had je nog een extra goede reden om chocolade te eten. Dit origineel brownierecept is het hele jaar door superjummie! Maak met dit recept zelf overheerlijke brownies met maltesers.

Duur: voorbereiding 20 min, bakken 25 min Moeilijkheid: gemakkelijk Type: gebak

Ingrediënten:

 • 125 gram ongezouten boter
 • 175 gram zwarte chocolade
 • 225 gram kristalsuiker
 • 2 eieren op kamertemperatuur
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 130 gram maltesers
 1. Verwarm de oven voor op 175°
 2. Smelt de boter en de zwarte chocolade in een glazen pot, die je bovenop een pannetje op het vuur zet. Blijf roeren met een houten lepel tot alles mooi bij elkaar gesmolten is.
 3. Haal de kom van het vuur af. Doe er nu de kristalsuiker er beetje bij beetje bij. Daarna voeg je ook het eiwit en eigeel aan het mengsel toe, terwijl je alles goed blijft mengen.
 4. Doe telkens een beetje van het zelfrijzend bakmeel in de kom en blijf mengen. Het goedje zal nu iets dikker en plakkeriger zijn.
 5. Haal de maltesers erbij en meng ze met de rest. Daarna laat je alles in een ovenschotel of bakplaat. Let er goed op dat alle hoeken gevuld zijn.
 6. Steek de ovenschotel of bakplaat in het midden van de oven en laat het daar voor 25 minuten
 7. Eens je de brownies er weer uithaalt, is het normaal dat het midden wat zachter is. Het midden zal opstijven als het gebak helemaal afgekoeld is.

 

Heb je nog geen genoeg gekregen van al die lekkere chocolade? Kijk dan zeker eens op Libelle Lekker voor nog meer overheerlijke chocoladerecepten. 

Gastredacteur: Amber Paulus 

Partner Content