fruit

Dit fruit leg je beter niet bij ander fruit of groenten

Door Celine Werner

Leg je je fruit en groenten bij elkaar in de fruitmand of koelkast? Geen probleem! Maar er is wel één soort fruit waarmee je voorzichtig mee moet zijn.

Dat zegt niemand minder dan Michele Bosevski van het Australisch Instituut voor Voedselveiligheid. Ze geeft een paar tips:

Sneller rot

Met appels moet je extra voorzichtig zijn omdat ze ethyleengas produceren. En als dit op de andere fruit en groenten terechtkomt, gaan deze sneller rijp, en dus ook sneller rot, worden.

Een gouden tip

De beste manier om appels te bewaren is volgens Michele een verzegelde zak met ritssluiting, maar je kunt ze ook bij je uien leggen. Hier heeft ethyleengas net een gunstig effect, omdat het hen weerhoudt om rot te worden.

Vocht absorberen

Leg daarnaast een vochtige papieren doek of handdoek op de bodem van de fruitvakken in je koelkast, omdat het helpt het overtollige vocht dat uit het fruit komt te absorberen.

Verkleuring tegengaan

En nu we toch over appeltjes bezig zijn: wij hebben een handige tip om de verkleuring van je appelschijfjes tegen te gaan. Want zo’n bruine tint is natuurlijk een pak minder appetijtelijk. Hoe je dit kunt vermijden, lees je hier!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."