22x gezonde voeding voor een ijzersterke student

22x gezonde voeding voor een ijzersterke student
Getty Images

Heb jij ook een zoon of dochter die volop aan studeren is voor de examens? Geef hen dan een extra duwtje in de rug met heerlijke en gezonde voeding voor de student!

Vitamines en vezels

Om geconcentreerd te blijven is het belangrijk dat je voldoende vitamines en vezels opneemt. Een diepvriespizza of  -lasagne uit de oven is dus geen goede optie tijdens de blok. Dit zijn onze overheerlijke aanraders voor een geslaagde blokperiode. Succes!

Ontbijt voor de student

Het ontbijt is zowat de belangrijkste maaltijd van de dag. En dat geldt zeker voor studenten. Studeren of examen afleggen met een lege maag is geen goed idee.

Middag

Probeer ‘s middags niet énkel een boterham te nemen, maar zorg ook voor voldoende groenten, fruit en granen.

Avond

Vermijd te vet eten, en kies liever voor lichte maaltijden met bijvoorbeeld vis en veel groenten. Studeren met een opgeblazen gevoel of een zware maag is verre van ideaal.

Snacks

Studenten mogen – zeker nu – in de watten worden gelegd. En liefst met een lekkere (gezonde) snack!

Nog meer lekkers?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)