Women's fingers with pink manicure taken from the plate raspberries; Shutterstock ID 403090414; Projectnummer: Libelle online; Uitgave: Artikel: nog snel genieten van zomerlekkers; Traffic: Rani; Anders: Lekker

Najaar in zicht: geniet nog snel van dat zomerlekkers!

Door Rani Merckx

Het is eind augustus, en dat wil zeggen: nog een kleine maand en de zomer is definitief afgelopen (nu al?)… Reden te meer om je winkelkar nog snel te vullen met al dat zomerlekkers.

Het einde van de zomer trakteert ons op heerlijk gezonde én kleurrijke groenten en fruit, zoals broccoli, snijbonen en frambozen.

Fris met framboos

Zoet en lekker zurig tegelijk, én ideaal om uit het vuistje te eten. Frambozen zijn met hun licht zoetzure smaak het favoriete tussendoortje van lekkerbekken die ook op hun lijn letten. En ze bevatten daarnaast ook antioxidanten, vezels en mineralen.

Aan de slag met frambozen

Broccoli

Wist je dat van alle koolsoorten broccoli het meeste vitamine C bevat? Verder is ze een goudmijn aan gezonde stoffen, vezels en vitamines. En ze zitten tjokvol antioxidanten. Tip: kies voor de Belgische broccoli. Zo steun je de economie van ons landje, en het is daarnaast beter voor onze planeet door de korte productieketen met het minste transport!

Koken met broccoli

Snijbonen

Iets minder bekend, maar daarom niet minder lekker. De snijboon bevat weinig calorieën, maar heel veel vezels, minerale zouten, vitaminen en antioxidanten.

Lekkers met snijbonen

Bron: SimplyYou. Beeld: GettyImages

Ook lekker:

Partner Content