Druivenlikeur: zo maak je het heerlijke drankje zelf

Druivenlikeur: zo maak je het heerlijke drankje zelf

Heb je een grote voorraad druiven? Maak er dan gewoon druivenlikeur van! Zonder al te veel moeite kun je genieten van een zelfgemaakte aperitief die gegarandeerd bij al je gasten in de smaak valt!

Wat is een likeur?

Een likeur is een alcoholische drank die op smaak is gebracht met kruiden, fruit, specerijen, noten en/of bloemen. Die wordt dan gemengd met een suikersiroop en zo afgesloten voor enkele weken. De meeste likeurs moeten minstens een maand de tijd hebben gehad om te trekken.

Dit heb je nodig om druivenlikeur te maken

  • 1 kg rijpe druiven
  • 1 liter brandewijn of jenever
  • 250 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels

Zo maak je druivenlikeur

  1. Haal de druiven van de steeltjes. Spoel en dep droog.
  2. Schep ze in een grote bokaal met schroefdeksel, een weckpot of gebruik een fles met een grote opening. Het is belangrijk dat je je bokaal volledig luchtdicht kan afsluiten.
  3. Voeg kaneel en kruidnagels toe. Giet er de brandewijn of jenever over.
  4. Kook de suiker met 150 ml water tot een dikke stroop. Laat afkoelen.
  5. Schenk de suikerstroop bij de druiven. Sluit luchtdicht af.
  6. Laat minstens een maand trekken voor je de likeur proeft.

Geniet vooral van de zachte en zoete smaak van je likeur. Het is zoet, maar zeker niet te zoet. Daardoor is het het ideale aperitiefje én de perfecte afsluiter van de maaltijd. Laat het smaken!

Nog steeds druiven over? Misschien zijn deze gerechtjes dan wel iets voor jou?

Meer lekkere inspiratie vind je hier:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)