Koolrabi op het menu: 15 makkelijke en gezonde recepten

Koolrabi op het menu: 15 makkelijke en gezonde recepten
Getty Images

Koolrabi is een kleine, maar overheerlijke knol met stevige, lichtgroene koolbladeren. De groente is gezond én lekker. Ontdek onze 15 favoriete recepten met koolrabi!

Veelzijdige vitaminebom

De knol is een verdikking in de stengel van de koolplant en groeit boven de grond. Je vindt ‘m vanaf mei tot ongeveer het einde van het jaar. Koolrabi moet er fris uitzien, stevig en droog aanvoelen en geen lelijke of zachte plekken hebben.

Het leukste aan koolrabi is dat ‘ie zo veelzijdig is. Rauwe, dunne schijfjes in een salade of op de boterham, gestoomd met een stukje vis, verwerkt in een lekkere puree, of simpelweg gevuld met gehakt: de opties zijn eindeloos!

Als je de knol kookt, lijkt hij een beetje op bloemkool. Rauw smaakt ‘ie een pak pittiger. Ideaal in lente- en zomergerechtjes. De koolrabi is lichtgroen of paars, maar de smaak is hetzelfde. De groente is erg gezond: de knol bevat veel vitamine B en C, ijzer en caroteen. Met zijn 24 kal per 100 gram past hij perfect in een caloriearm dieet

Recepten met koolrabi

Lekker genieten van seizoensgroenten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)