
Koolrabi klaarmaken: 15 makkelijke en gezonde recepten
Koolrabi is een kleine, maar overheerlijke knol met stevige, lichtgroene koolbladeren. De groente is gezond én lekker. Ontdek onze 15 favoriete recepten met koolrabi!
Veelzijdige vitaminebom
De knol is een verdikking in de stengel van de koolplant en groeit boven de grond. Je vindt ‘m vanaf mei tot ongeveer het einde van het jaar. Koolrabi moet er fris uitzien, stevig en droog aanvoelen en geen lelijke of zachte plekken hebben.
Het leukste aan koolrabi is dat ‘ie zo veelzijdig is. Rauwe, dunne schijfjes in een salade of op de boterham, gestoomd met een stukje vis, verwerkt in een lekkere puree, of simpelweg gevuld met gehakt: de opties zijn eindeloos!
Als je de knol kookt, lijkt hij een beetje op bloemkool. Rauw smaakt ‘ie een pak pittiger. Ideaal in lente- en zomergerechtjes. De koolrabi is lichtgroen of paars, maar de smaak is hetzelfde. De groente is erg gezond: de knol bevat veel vitamine B en C, ijzer en caroteen. Met zijn 24 kcal per 100 gram past hij perfect in een caloriearm dieet
Recepten met koolrabi
Lekker genieten van seizoensgroenten
- Spinazie: 12 gezonde én lekkere gerechten!
- Courgette: 15 gezonde en lekkere recepten
- 15x heerlijk koken met wortelen
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!