Koolrabi klaarmaken: 15 makkelijke en gezonde recepten
Koolrabi is een kleine, maar overheerlijke knol met stevige, lichtgroene koolbladeren. De groente is gezond én lekker. Ontdek onze 15 favoriete recepten met koolrabi!
Veelzijdige vitaminebom
De knol is een verdikking in de stengel van de koolplant en groeit boven de grond. Je vindt ‘m vanaf mei tot ongeveer het einde van het jaar. Koolrabi moet er fris uitzien, stevig en droog aanvoelen en geen lelijke of zachte plekken hebben.
Het leukste aan koolrabi is dat het zo veelzijdig is. Rauwe, dunne schijfjes in een salade of op de boterham, gestoomd met een stukje vis, verwerkt in een lekkere puree, of simpelweg gevuld met gehakt: de opties zijn eindeloos!
Als je de knol kookt, lijkt de smaak een beetje op bloemkool. Rauw smaakt het een pak pittiger. Ideaal dus in lente- en zomergerechtjes! En ook leuk meegenomen: de knol bevat veel vitamine B en C, ijzer en caroteen. Met 24 kcal per 100 gram past de knol perfect in een caloriearm dieet. Wist je dat er ook paarse koolrabi bestaat? Die heeft dezelfde smaak als de lichtgroene, maar is wel leuk op je bord!
Recepten met koolrabi
Lekker genieten van seizoensgroenten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!