Leuk trucje: zo krijg je de bubbels weer in de champagne

Door Celine Werner

Begin januari: de vermoeidheid van de feesten slaat toe, en op een paar uitnodigingen na zijn praktisch alle nieuwjaarsrecepties achter de rug. Moet je toch nog op 2018 klinken, of heb je een andere reden tot vieren? Dan is champagne altijd welkom. Toch?

Alleen jammer dat die zo snel z’n bubbels verliest. Maar daar hebben wij een trucje voor!

Wedden dat je dit trucje nog niet kent?

Het klinkt vreemd maar het is zeer effectief: als je een rozijn in de champagne gooit, lijkt het alsof je de fles nog maar net hebt opengeknalt. Dit komt doordat de overgebleven koolstofdioxide in de fles zich vastklampt aan de ribbels van het gedroogd rozijntje. Die koolstofdioxide komt vervolgens terecht in dit drankje met alle positieve gevolgen van dien.

Werkt niet alleen bij champagne

Ook voor andere bruisende dranken als prosecco, sprankelwijn of cava kun je de gedroogde vrucht gebruiken. En als je nu nog eens recht in elkaars ogen kijkt bij het toosten, zijn alle ongelukjes vermeden. Schol!

Bron: thekitchn.com

Ook goed om weten:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."