Rosbief: een topper tijdens de feestdagen

Rosbief: een topper tijdens de feestdagen

Rosbief, een topper waar je nooit iets verkeerd mee kan doen. Zeker niet tijdens de feestdagen! Met onze tips en tricks voor de perfecte bereiding leg je alvast je gasten in de watten. Smakelijk!

Tips

  • Haal je rosbief een uur voor het bakken uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
  • Kruid met enkele teentjes look en wat tijmtakjes voor meer smaak en smeer hem in met boter voor je hem in de oven zet.
  • Bedek het vlees meteen met aluminiumfolie wanneer je het uit de oven haalt en laat het een kwartiertje rusten vooraleer je het snijdt. Zo kunnen de vleessappen zich herverdelen en krijg je een lekker mals gebraad.

Gaartijd

De gaartijd varieert naargelang het gewicht. We vertrekken hier van een stuk van 800 g à 1 kg.

Bak het vlees eerst rondom goudbruin in de pan. Zet het dan 10 minuten in de oven, voorverwarmd op 230°C, en bak daarna nog 10 à 20 minuten verder op 180°C.

Om zeker te zijn hoe gaar het vlees is, kun je de kerntemperatuur controleren met een keukenthermometer die je in het vlees prikt (verkrijgbaar bij kookwinkels). Bij een kerntemperatuur van 48 tot 51°C is het vlees nog mooi rood. Wil je het liever iets gaarder hebben, dan laat je het vlees best nog een beetje verder garen tot een kerntemperatuur van 51 à 54°C.

Wat serveer je bij rosbief?

Serveer bij een warm gerecht gebakken aardappelen of puree, fijne boontjes, worteltjes, bloemkool of andere klassieke groenten.

Als je het liever koud eet, serveer dan enkele dunne plakjes tussen een broodje en bestrijk met mosterd of seldersalade. Lekker met wat extra augurken!

Mmmm: deze recepten zijn overheerlijk

Deze rosbief met notenkorst is ook altijd een goed idee:

Dit vind je vast ook interessant:

Tekst: Pauline Albala Garcia

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)