Getty Images

Samen met je kinderen koken: 5 succestips

Door De Redactie

Samen met je kinderen koken, het lijkt een heel avontuur. Nochtans kan het een erg leuke activiteit zijn. Met deze tips lukt het sowieso!

Samen met je kinderen koken: 5 tips

Neem je tijd

Hét ingrediënt dat je al zeker nodig hebt om samen met je kinderen te koken? Tijd! Niets zo frustrerend als snel iets willen koken, want dan loopt het gegarandeerd mis. Trek er echt een namiddag voor uit, zodat je een zee van tijd hebt om samen het avondeten te bereiden.

Kleine taakjes= gezellig

Natuurlijk kan je kleine kleuter nog geen wortels raspen. Maar terwijl jij aan het werk bent, kun je bijvoorbeeld afspreken dat je kleintje helpt met de wortels in het juiste kommetje te leggen. Of die aardappelschillen in de juiste vuilbak te deponeren. Zelfs de kleinste taakjes kunnen voor je kind een echte ontdekking zijn.

Maak je kind nieuwsgierig

Koken lijkt voor jou vanzelfsprekend, maar voor een kind is het een echte ontdekking. Al die keukenspullen, de kruiden die je gebruikt, alles is fascinerend. Vertel daarom ook wat je aan het doen bent, en waarom je dat net doet. Maak je kind nieuwsgierig naar wat de keuken allemaal te bieden heeft.

Hou het veilig

Je blijft natuurlijk altijd bezig in de keuken, waar genoeg gevaarlijke spullen liggen. Zorg dus dat je zeker altijd een oogje in het zeil houdt. Messen en scherpe keukenhulpmiddeltjes leg je maar beter op een onbereikbare plaats.

Kies voor een kindvriendelijk menu

Samen koken met je kleine toppers, dat betekent vooral ook een gepast menu uitdenken. Je wilt je kinderen vooral leren om te genieten van lekker en gezond eten. Onze tips:

Nog meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content