cocktail
Alcoholic Gin and Tonic with a Lime Garnish; Shutterstock ID 306115766

Zo shake jij altijd dé perfecte cocktail

Bij zwoele zomeravonden hoort een zwoel drankje. Er worden dan ook heel wat cocktails geshaket in onze keuken. Met dit simpel trucje heb je altijd verse ingrediënten in huis.

Onverwacht bezoek en je wilt hen een lekkere gin-tonic serveren? Dan heb je verse limoen nodig, en dat heb je misschien niet altijd in huis. De oplossing? Vul je diepvriezer met dunne limoenschijfjes. Ze blijven vers en houden je favoriete drankje lekker fris. Twee vliegen in één klap.

Hoe ga je te werk?

  1. Snij een aantal limoenen in partjes. De grootte en dikte kies je zelf.
  2. Leg alle partjes op een plankje en schuif ze zo de diepvriezer in.
  3. Zodra ze bevroren zijn, stop je de partjes in een diepvrieszakje en dat leg je opnieuw in de diepvriezer .

We stoppen de citrusvruchten niet meteen in een diepvrieszakje omdat ze anders makkelijker aan elkaar vriezen.

Nadien heb je mooie bevroren limoenpartjes die meteen ook als ijsblokjes dienen!

Experimenteren

Wij pasten dit trucje toe op gin-tonic maar uiteraard kun je hiermee volop experimenteren. Denk maar aan een van onze favorieten: de Negroni met een schijfje sinaasappel. Of wat dacht je van wat bevroren ananas in je pina colada? Laat je cocktailfantasie de vrije loop.

Alternatief

Je kunt ook het sap van citrusvruchten persen en als ijsblokjes invriezen. Oogt iets minder mooi, maar je hebt wel hetzelfde smaakvolle resultaat. Idem als je niet altijd verse munt bij de hand hebt maar toch wilt genieten van een frisse mojito. Versnipper de munt met water en maak er muntijsblokjes van. Het resultaat is top!

Bron: food.com. Beeld: Shutterstock

Ontdek meer:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."