Hertenkalffilet: hoe lang moet het in de oven?

Tijdens de feestdagen zetten veel mensen hertenkalffilet op het menu. Maar hoe maak je dat klaar? En hoe lang moet het vlees in de oven? Met deze tips maak je  gegarandeerd een feestmenu om u tegen te zeggen!

Hertenkalffilet klaarmaken: zo doe je dat

Geef je filet rondom rond een mooi korstje in een pan met boter. Verwarm intussen de oven voor op 180° C. Leg het vlees in een ovenschaal en laat verder garen in de oven. Hoe lang het er in moet, hangt af van de dikte van de stukken. Meestal volstaan zo’n 10 minuten. Het vlees moet in elk geval rosé blijven of een kerntemperatuur hebben van 57° C. Laat het even rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.

Gerechten met hertenkalffilet:

Meer lekkere gerechten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content