scones
Getty Images

Koninklijke scones: Buckingham Palace deelt hét succesrecept

Door Jolien Thieleman

Tijdens de lockdown is iedereen massaal aan het bakken geslagen. Een goede reden voor Buckingham Palace om het lievelingsrecept van de Queen te delen: heerlijke scones, die je met amper zeven ingrediënten ook zélf kunt maken!

De scones van de Queen

Net zoals andere grote evenementen, worden de tuinfeesten in Buckingham Palace deze zomer afgeschaft. Op zo’n tuinfeest serveert de keuken maar liefst 27.000 kopjes thee, meer dan 20.000 sandwiches en 20.000 stukken taart, maar ook de scones mogen niet ontbreken.

Scones zijn typische Britse gebakjes die je als ontbijt of vieruurtje kunt eten. Meestal worden ze geserveerd met een lekkere lemon curd, confituur of coulis. De favoriete scones van de Queen bevatten rozijnen. Bak je gezellig mee?

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 30 gr bakpoeder
  • 95 gr boter
  • 85 gr suiker
  • 2 eieren
  • 140 ml karnemelk
  • 100 gr rozijnen. Laat deze op voorhand een halfuur weken in warm water.

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je kruimels krijgt.
  2. Klop in een andere kom de eieren en de melk samen.
  3. Voeg het lopende beslag bij het droge. Meng tot een mooi en glad beslag. Voeg de rozijnen toe en zorg ervoor dat ze mooi verdeeld zijn.
  4. Haal het deeg uit de kom, plet het een beetje met je handen en bedek met folie. Laat vervolgens een halfuur rusten.
  5. Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 centimeter en snij uit in een vorm naar keuze. Scones zijn traditioneel rond van vorm. Laat ze nog eens 20 minuten rusten.
  6. Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 minuten in de oven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lekkere varianten

Zin om creatief te zijn in de keuken? Maak dan gerust eens een lekkere variant van de traditionele scone. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zoete versie met lavendel en confituur, of hartige scones met rode biet, feta en rozemarijn? Laat je inspireren door deze recepten van Libelle Lekker!

Meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."