De echte reden waarom sinaasappels altijd in een rood netje zitten

Mmm, er gaat niets boven een versgeperste sinaasappel als kickstart van de dag. Maar ooit al eens bij stilgestaan waarom ze bewaard worden in een rood netje? Wij ook niet, tot we dit ontdekten.

Waarom rood?

De rode kleur is niet zomaar willekeurig gekozen. Er zit een weldoordachte reden achter: rood laat de sinaasappels nog meer oranje – en dus aantrekkelijker – lijken. We zijn dus als koper geneigd sneller sinaasappels in een rood netje te kopen dan in een andere verpakkingskleur.

Verkooptruc

Dit verkooptrucje werkt trouwens ook perfect bij andere oranje citrusvruchten zoals mandarijntjes of pompelmoezen. De citrustelers doen ook hetzelfde bij citroenen en limoenen. Die vind je typisch in gele of groene netjes. Mochten citroenen in een rood netje zitten, zouden ze er slechter uitzien.

Vergeet dus de volgende keer niet voorbij het rode trucje te kijken of kies gewoon de lekkerste losse exemplaren en neem ze mee in een herbruikbare verpakking!

Zo kies je de lekkerste sinaasappels

Een perfecte sinaasappel herken je aan:

  • een volle oranje kleur en
  • dunne, gladde schil.
  • Een sinaasappel in de hand moet een stevig gewicht hebben, zoals een kleine sportbal. Zo weet je dat er lekker veel sap in zit.
  • Vergeet je neus niet te gebruiken en ruik er eens goed aan. Het zoetste, beste fruit geeft de geur van hun sap door via de pel.
  • En als het even kan: volg het seizoen. Mandarijntjes luiden het citrusseizoen in vanaf oktober. Sinaasappels en andere citrusvruchten zijn op hun best vanaf januari.

Sinaasappels kun je gerust een week bewaren op kamertemperatuur. Ze geven trouwens een mooi kleuraccent op tafel. Bewaar je ze in de koelkast, kun je ze tot twee weken vers houden.

 

Sappige gerechten met sinaasappels

Heb je dit lekkere drankje trouwens al geprobeerd? Of deze recepten met sinaasappels?

 

Nog meer fruit-nieuwtjes

 

 

Partner Content