slagroom

Met deze tips mislukt je eigen slagroom nooit meer

Door De Redactie

Klop je room beter op met een garde of mixer? Laat je de room eerst op kamertemperatuur komen of klop je 'm koud op?

Zelf je slagroom kloppen, dat is toch nog altijd iets gezonder dan die je in de winkel koopt. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?

Waarom het met light room niet lukt

Heel eenvoudig: je hebt vet nodig om de room stevig te krijgen. Kies voor room met minstens 30% vetgehalte (VG). Dankzij je kloptechniek wordt er lucht in de room gebracht en gaan de vetbolletjes een netwerk vormen waarin de lucht goed vastgehouden wordt. Zo kan de room in volume verdubbelen.

Hoe klop je room op?

  • Het beste resultaat krijg je door met de garde te kloppen. Met de mixer krijg je minder volume. Gebruik je ’m toch? Klop dan op een lage stand.
  • Room kun je het best opkloppen wanneer hij gekoeld is.
  • Kies een ruime bolvormige, liefst glazen of metalen kom die je ook een halfuurtje in de koelkast hebt gezet.
  • Klop in het begin met grote bewegingen, zodat er veel lucht in het mengsel komt.
  • Maak je gezoete room? Voeg de suiker dan pas toe als de room half stijfgeklopt is: 50 g fijne suiker per liter room is voldoende, maar dat kun je natuurlijk naar smaak aanpassen.
  • Klop door tot de room onderaan in de kom licht gelig begint te worden. Het moment om te stoppen. Klop je nog door? Dan krijg je boter en dat is niet de bedoeling.

Kijk even mee:

Lees ook:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."