Verrassend koken met Vlaamse streekproducten

Verrassend koken met Vlaamse streekproducten

Vlamingen zijn misschien niet de grootste chauvinisten, maar toch mogen we erg trots zijn op onze streekproducten. Want koken met ingrediënten uit je omgeving, dat is spannend, verrassend en vooral héél lekker.  

Drie keer per jaar buigt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) zich over de erkenning van nieuwe streekproducten. Deze keer mogen deze vijf specialiteiten het rijtje vervolledigen:

Trappistenkaas van Westmalle

Al sinds 1794 wordt er op de boerderij van de abdij van Westmalle kaas gemaakt. Zowel de jonge als belegen variant móét je gewoon geproefd hebben. En vergeet er geen biertje bij te drinken!

Zo proeven:

Zelzaatse jenever

Frederik Buyens stookt Zelzaatse jenever die voor het grootste deel moutwijn bevat, aangelengd met graanalcohol en water.

Zo proeven:

Lolly’s van Thijs

Confiserie Thijs, opgericht in 1931, is dé specialist in het maken van lolly’s. Grootvader Arthur ontwikkelde zelfs de allereerste ‘lollyproductiemachine’, waarbij stokje en snoep voor het eerst automatisch werden samengevoegd.

Zo proeven:

Afbeeldingsresultaat voor candy cake
Bron: Sweetcakes Co via Pinterest

Streekhoning

Daniël De Rycker produceert Vlaamse streekhoning met 19 bijenvolken onder de naam BIJ De Honingmaker.

Zo proeven:

Beauvoorder boerenpaté

De Beauvoorder boerenpaté heeft de typische kenmerken van een paté uit de Westhoek: grof en toch smeuïg, rijkelijk gekruid en met een duidelijke leversmaak, aldus VLAM.

Proeven met:

Nog meer Vlaams lekkers:

OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)