Warm weer? Dit zou je moeten eten

Door Celine Werner

Dat je water moet drinken bij hete temperaturen, spreekt voor zich. Maar dat hoef je heus niet enkel uit een fles of kraan te halen. Dit eten is ook goed je dorstige lichaam. 

Dit schaft de pot bij warm weer

Salade

Geen zin in een warme maaltijd bij het voelen van de zonnestralen op je snoet? Dan is een slaatje het redmiddel. Probeer er paprika, selder, komkommer en sla, in te mengen, dat zijn de meest hydraterende groenten.

Zout

Als je veel zweet verlies je veel zout, dus het is zeker belangrijk dat je genoeg zout uit je voeding of drank opneemt. Drink bijvoorbeeld een kopje bouillon. Lijkt jou dat wat té warm? Dan kun je ook een halve citroen, een halve theelepel zout en een eetlepel honing met een halve liter warm water mengen en laten afkoelen. Santé!

 

Havermout

Tijdens het kookproces van tevoren, neemt haver veel water op, ideaal dus om je vochtniveau op peil te houden. Mooi meegenomen: van havermout krijg je ook energie.

Fruit

Fruit is altijd lekker en verfrissend. Maar als je op zoek bent naar fruitsoorten met veel vocht, zijn meloenen en en bessen een uitstekend idee, aangezien ze maar liefst 90 procent of meer water bevatten.

Laat het smaken

Geen inspiratie? Met deze recepten hou je je vochtniveau op pijl!

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be

Ook de moeite:

Partner Content