Zondag zondigdag: 12x zoete gebakjes

Zondag zondigdag: 12x zoete gebakjes

Wij Belgen zijn verzot op gebakjes en andere zoetigheden van bij de lokale bakker. Vooral op de zevende dag van de week verkopen ze als warme broodjes! Dat blijkt uit cijfers van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.

Zoets op zondag

Een sunday roast met kroketjes, een pruttelende ovenschotel of zoete afsluiters: op zondag wordt er niet gekeken naar een calorietje meer of minder. En dat begint al bij het krieken van de dag: zo vinden koffiekoeken en gebakjes vlot hun weg naar onze ontbijttafel. Op een gemiddelde zondag beet 18% een koffiekoek, 9% een taart, en 9% een gebakje!

Zelf aan de slag!

Is je bakker met vakantie? Of heb je nét wat te lang onder de wol gelegen? Dan maar zelf een keukenschort aantrekken! Leuke bezigheid op zondag, én voor deze zoetigheden springt zowel jong als oud een gat in de lucht:

Bron: Vlam.be en Vitaya

Ook lekker op zondag:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)