Getty Images

De Kust met de rolstoel: handige tips en fijne plekjes

De Kust verkennen met de rolstoel? Dat kun je wel degelijk. Maar wat is haalbaar en wat is ook echt fijn om te bezoeken? Wij lijsten enkele tips op én geven je een paar fijne natuurplekjes mee.

Naar de Kust met je rolstoel: enkele praktische tips

Hoe toegankelijk is de kuststad waar je heen wil?

Een tripje plannen naar de Belgische Kust is niet altijd zo evident als je rekening moet houden met je rolstoel. Toch vind je via deze website al meer informatie terug over je badstad naar keuze: bv. waar is de strandtoegang, hoe reserveer je een strandrolstoel, kun je hulp krijgen van een begeleider?

Een uitgebreide wandeling maken

Het is echt wel mogelijk om aan de Kust een fikse wandeling te maken met je rolstoel. Zo probeert Westtoer de Kustwandelroute zo toegankelijk mogelijk te maken voor elke bezoeker. Gedetailleerde informatie vind je terug op de wandelkaart die je aanvraagt bij de toeristische centra. Klik hier voor meer informatie over de wandelroute.

Hapje eten

Een fijn terras of ruime bistro vinden, het is soms een fikse zoektocht. Op deze website vind je een handig overzicht van enkele restaurants waar je comfortabel kunt lunchen of dineren. Smakelijk!

En wat met parkeren?

Ben je op zoek naar vervoer op maat of wil je weten waar je voorbehouden parkeerplekjes kunt vinden? Dan raden we je aan om de website meermobiel.be te checken, net zoals navigeerenparkeer.be, waar je alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen kunt opsnorren.

6x prachtige kustnatuur ontdekken

Wil je liever de natuur rond de Kust verkennen? We kunnen je geen ongelijk geven, want er zijn heel wat pareltjes te ontdekken!

De Sint-Laureinsduinen in Westende

Deze duinen liggen tussen het centrum van Westende-Bad en Lombardsijde. Het is maar liefst 45 hectare groot en is vlot toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens dankzij de paden in kleischelpen.

Klik hier voor meer informatie.

Paelsteenveld in Bredene

De perfecte plek om even uit te blazen tussen al het moois wat onze kustnatuur te bieden heeft. Wist je trouwens dat je hier kunt leren hoe je je tuin ecologisch beheert? Er zijn heel wat verharde paden in dit park, dus met de rolstoel kun je dit plekje vlot bezoeken.

Klik hier voor meer informatie.

Duinbossen in De Haan

De Duinbossen van De Haan, een échte groene parel aan zee. De open duinlandschappen zijn een streling voor het oog. Fijn dat je hier zo makkelijk kunt wandelen, ook mét rolstoel of kinderwagen, dankzij de verharde wandelpaden.

Klik hier voor meer informatie.

IJzermonding in Nieuwpoort

De natuur ontdekken rond de IJzermonding doe je via een stevig netwerk aan fiets- en wandelpaden. Het is wel een beetje bekijken wat er mogelijk is op dit moment, door werken aan de rechteroever, maar doorgaans zijn veel wandel- en fietspaden makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Klik hier voor meer informatie.

Oosthoekduinen in De Panne

Ook de Oosthoekduinen zijn absoluut de moeite waard. Een plezier om hier met je kinderen op ontdekkingstocht te gaan. Dankzij het Wieltjespad volg je een makkelijk toegankelijk traject voor rolstoelen en kinderwagens.

Klik hier voor meer informatie.

Doornpanne-Hoge Blekker in Koksijde

De Doornpanne ligt dichtbij de zee en is ideaal om te combineren met een dagje strand. Hier wandel je over een centraal wandel- en fietspad dat aangelegd werd in schelpenklei. Erg handig!

Klik hier voor meer informatie.

Een ander uitstapje plannen deze vakantie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content