Hormoontherapie (HST): dit moet je weten over hormonen tijdens de menopauze

Hormoontherapie (HST): dit moet je weten over hormonen tijdens de menopauze
Getty Images

Wie in de overgang of menopauze zit, weet dat het soms geen lachertje is. Heel wat vrouwen zweren bij een hormoontherapie, ook wel gekend als hormonale substitutietherapie (HST), om de klachten te verzachten. Maar wat is dat nu eigenlijk, en wat moet je erover weten?

Wat is hormoontherapie?

Tijdens de overgang verandert je lichaam geleidelijk van vruchtbaar naar onvruchtbaar. Je hormoonspiegel wordt flink dooreen geschud, omdat de aanmaak van het vrouwelijk hormoon oestrogeen afneemt. Dat kan heel wat overgangsklachten met zich meebrengen, zoals opvliegers, gewichtstoename, slecht slapen en stemmingswisselingen. Tijdens de menopauze, de periode na de laatste menstruatie, valt de productie van oestrogeen volledig stil. Toch blijven erg veel vrouwen klachten ondervinden.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer weten over de menopauze? Lees er alles over in Libelle’s menopauzedossier, met o.a.:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)