10x de mooiste haartrends voor de herfst

10x de mooiste haartrends voor de herfst

Nu de zomer stilaan op z’n einde loopt, doen we graag volop inspiratie op voor de herfst. Ook voor ons haar! Naast warme tinten, zijn dit dé kapseltrends van het komende seizoen.

1. Losse, golvende lokken

Steil is uit, golvend is in! Heb je geen slag in je haren? Gebruik dan een krultang: krul elke lok afwisselend in de andere richting voor een warrig effect.

Caramel-Goodness 🍂

A post shared by Tamara Weilmeier ✂︎ (@flourish.and.femme) on

2. Middenscheiding

De middenscheiding doet je er chique en gesofisticeerd uitzien, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Deze haarstijl is mooi bij zowel steil als krullend haar, én je hoeft er geen drastisch bezoek aan de kapper voor te brengen. Ideaal om thuis eens rustig uit te proberen!


3. Warrige dot

Dankzij Meghan Markle hoeven we niet langer veel tijd te spenderen aan ons kapsel, want de warrige dot is helemaal in. Trek ‘m gerust wat los met je vingers en laat de voorste plukjes voor je gezicht vallen.

4. Strakke paardenstaart

Helemaal anders dan de warrige dot, maar minstens even mooi: de strakke paardenstaart! Draag ‘m hoog voor een flirterig effect of laag als je liever voor een feestelijke look gaat. Draai een plukje haar rond je rekkertje en steek ’t vast met een schuifspeldje. Haarspray zorgt ervoor dat alles mooi blijft zitten.


5. Vlechtjes

In een staart, in een opsteekkapsel of mooi op je schouder: vlechtjes zijn hét van het dit najaar! Het vergt misschien wat oefening om ze mooi te krijgen, maar dat is het meer dan waard. Gebruik vooraf een stylingspray voor meer textuur, zodat je vlecht beter blijft zitten.


6. Half opgestoken

Een half opgestoken kapsel staat altijd mooi. Haal de lokken aan je gezicht naar achter en kies voor een mooie haarclip of voor schuifspeldjes om ze vast te maken.


7. Hippe bob

Met lange, opgeknipte laagjes! Extra mooi met curtain bangs, zoals hieronder.


8. Lange pony

De ‘curtain bangs‘ – of een pony met losse, lichte lokken op je voorhoofd – worden gezien bij heel wat modellen en stijliconen. De haarstijl flatteert bijna iédereen, maar laat je zeker goed adviseren bij je kapper vooraleer je ‘r de schaar in laat zetten.

Still my favorite city. What’s yours? 🖤

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

9. Volumineus pixiekapsel

Het pixiekapsel is helemaal terug van weggeweest! Een kort kopje brengt je gelaatstrekken mooi naar voren, zeker als je er extra volume inbrengt. Gebruik daarom zeker een haarmousse, of spray wat droogshampoo in je haar voor meer textuur. Ga er nog eens door met je vingers en je bent ready to go!


10. Haarbandjes

Een haarband is dé perfecte manier om je outfit extra pit te geven. Draag ‘m in je losse lokken, draai hem rond je staart of je dotje, of verwerk ‘m in je vlecht.


Bron: Goodhousekeeping.com – Beeld: Shutterstock

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)