5 ongewone tips voor een kilootje minder

Door De Redactie

De weegschaal blijft hangen op dat ene verduivelde cijfer. Je hebt alles – een leven op sapjes, sporten als een bezetene – geprobeerd en de moed zakt je in de schoenen. Maar heb je deze 5 ongewone tips al eens uitgetest? Misschien verlossen die je wel van dat extra kilootjes?

Onbijt = zoetigheid

Heb je elke dag een dosis zoetigheid nodig? Verorber die dan ’s ochtends! Eet die muffin of dat stukje cake als ontbijt, kies voor een lekkere pannenkoek of wafel bij het krieken van de dag. Dit zou de zin in zoet in de loop van de dag moeten onderdrukken.

Om de tuin geleid

Snijd je eten in kleine stukjes. Een studie heeft namelijk aangetoond dat je hersenen zo om de tuin worden geleid. Door al die kleine stukjes voedsel op je bord zou je brein denken dat het om een hele hoop eten gaat.

De ochtendstond heeft goud in de mond

Tijd heb je elke dag te kort. Toch is het belangrijk om een momentje vrij te maken voor beweging en sport. Als je echt dat kilootje kwijt wilt, probeer dan je beweegmoment in de ochtend in te plannen. Studies hebben namelijk aangetoond dat mensen die ’s ochtends bewegen, een intensievere work-out hebben dan mensen die bewegen op andere momenten van de dag.

Best served (not) icecold

Een glas ijskoud water is heel verfrissend, maar als je op je gewicht let, kies je beter voor warm water. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een glas warm water vóór de maaltijd, je sneller een vol gevoel bezorgt. Zo eet je minder tijdens de maaltijd.

Less is not more

Het lijkt onlogisch, maar meer eten kan helpen in de strijd tegen je overtollige kilo’s. Vijf tot zes maaltijden per dag eten, boost je metabolisme. Ook grote porties gezonde voeding (mager vlees, vezels) geven je massa’s energie en zorgen voor een vol gevoel zonder teveel calorieën.

Deel jouw zachtste familiemoment en maak kans op een ultra doux verwenpakket voor het hele gezin!
Lees ook:

Partner Content