Getty Images

Dit is dé beste manier om oogmake-up te verwijderen

Door Jolien Thieleman

Beautykenners zijn het erover eens: niet elke manier is even geschikt om je oogmake-up te verwijderen. Want wist je dat je voor rimpels en broze wimpers kunt zorgen als je ‘t verkeerd aanpakt?

Reinigen

Met make-up gaan slapen is absoluut geen goed idee. Neem daarom de tijd om je make-up grondig te verwijderen en je huid te verzorgen voor het slapengaan. Goed reinigen is belangrijk voor je huid, maar ook voor je ogen: mascara-restjes kunnen erg schadelijk zijn voor je ogen als ze dag na dag blijven zitten.

Rimpels en broze wimpers

Je oogmake-up verwijderen is één, de manier waarop je ‘t doet is twee. Agressieve producten, hard schrobben en de huid rond je ogen alle richtingen uittrekken, doet meer kwaad dan goed: je wimpers worden broos waardoor ze kunnen afbreken én je kunt op lange termijn sneller rimpeltjes krijgen. De huid rond je ogen is namelijk erg fragiel en verliest snel haar elasticiteit.

Oogmake-up verwijderen in 1-2-3

Je ogencontouren mild behandelen is dus de boodschap! Zo doe je het:

  1. Doorweek een (eventueel herbruikbaar) watje met oogmake-upremover en leg het zachtjes op je ogen.
  2. Laat een tiental seconden rusten: zo krijgt het product de kans om je oogmake-up los te weken.
  3. Wrijf zachtjes naar beneden en maak vervolgens de rest van je oogleden schoon, zonder te veel druk te zetten. Je zult zien dat de make-up makkelijk loskomt.
  4. En niet te vergeten: hydrateer de huid met een voedende (oog)crème vooraleer je gaat slapen. Een frisse blik? Check!
© Glamour

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content