Welke blush past het best bij jouw huidskleur?

Door Jolien Thieleman

Of het nu winter of zomer is: een vleugje blush op je wangen doet je stralen! Maar welke kleur past nu mooi bij je teint?

Blush aanbrengen

Een blush breng je best aan op de appeltjes van je wangen en vervaag je richting je oor. Je kunt het rechtstreeks op je huid aanbrengen of over een laagje foundation heen, maar let erop dat je niet té veel product op je borstel neemt. Het is beter om geleidelijk aan kleur toe te voegen zodat je een mooi, natuurlijk resultaat bekomt.

Een blushborstel is daarbij erg handig: door de speciale vorm kun je heel precies te werk gaan en vermijd je dat de blush belandt op plekjes waar het niet thuishoort.

blush

Rituals Miracle Blush Brush (Rituals, € 19,50)
Real Techniques Blush Brush (Di, € 13,99)
Park Avenue Bold Rose Blush Brush (Di, € 9,99)

Poeder of crème?

Naast traditionele poederblushes, worden crèmeblushes steeds populairder. Die zijn boterachtig qua textuur en versmelten mooi met de huid, zodat het er heel naturel uitziet.

Hoe breng je het aan? Een crèmeblush breng je rechtstreeks uit de tube of met een kwast aan. Een klein beetje is voldoende, omdat crèmeproducten dikwijls erg gepigmenteerd zijn. Vervaag met je vingers of met een vochtige beautyblender. Net als een poederblush kun je een crèmetextuur over je foundation aanbrengen, maar ga dan eerder tokkelend te werk om alles netjes op z’n plaats te houden.

blush

Tip! Je kunt ook een romige, zachtgekleurde lippenstift als blush gebruiken. Zet enkele stipjes op je wangen of vingers en blend het mooi in de huid. Ideaal voor onderweg!

Welke kleur past bij jouw huid?

Een te felle kleur of tint die niet bij je past, levert al snel een onnatuurlijk resultaat op. Voor een naturelle uitstraling is het dan ook belangrijk dat de blushtint mooi matcht met je teint.

Lichte huid

Heb je een lichte, bijna porseleinkleurige huid? Dan staan koele, lichtroze kleuren je prachtig. Vermijd warme kleuren, want die laten je er té opgemaakt uitzien.

Lichte tot medium huid

Als je een lichte tot medium huidskleur hebt, dan heb je geluk! Vrijwel elke blushtint staat je goed, met uitzondering van roodtinten. Die kunnen je ouder doen lijken dan je bent.

Medium huid

Jij hebt van nature een getinte huid alsof je een week op vakantie bent geweest. Om die prachtige teint te versterken, kun je voor een koraal- of abrikooskleurige blush kiezen. Ook roze staat je goed.

Medium tot donkere huid

Ook bij jou staat koraal erg mooi, net als perziktinten en zelfs nadrukkelijk roze. Uitproberen is de boodschap!

Donkere huid

Om jouw prachtige, donkere huid in de verf te zetten, kun je een felroze- of bruintinten gebruiken. Ga niet te licht, want zo krijg je lichte vlekken op je gezicht.

Olijfkleurige huid

Ben je gezegend met een olijfkleurige huid? Dan kun je best voor een perzikkleurige blush kiezen. Die geeft je een frisse, natuurlijke blos die je huid nog mooier doet uitkomen.

5x mooie blushtinten om te stralen

1. B.A.E. – Blush in a tube

blush

Kleur: Peach Baby (HEMA, € 5,50).

2. April Blush

blush

Kleur: Rose Poudré (Planet Parfum, € 10,95).

3. BE Creative Make-Up Blush

blush

Kleur: 013 Bubble Gum (ICI Paris XL, € 12,95).

4. L’Oréal Paris – Age Perfect Satin Glow Blush

blush

Kleur: 106 Amber (Di, € 15,99).

5. Catrice – Glowing + Multicolour Blush

Afbeeldingsresultaat voor CATRICE 020 IT'S WINE O'CLOCK GLOWING + MULTICOLOUR BLUSH BOX

Kleur: 020 It’s Wine O’Clock (Kruidvat, € 3,99).

Coverbeeld: Getty Images – GIF: Buzzfeed

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content