Dit vertellen jouw billen over de gezondheid van je huid

Door Celine Werner

Wil je graag weten hoe het met jouw huid gesteld is? Wel, bespaar je dat bezoekje aan de dermatoloog, want ook jouw billen kunnen hier meer over vertellen. Echt waar! 

Strakke, slappe, rode tot zelfs jeukende billen: wat vertelt jouw achterwerk jou over de gezondheid van je velletje?

Gladde billen

Als de huid van je billen stukken gladder en strakker aanvoelt dan de huid van bijvoorbeeld je armen of je gezicht, dan is het verstandig om wat vaker zonnebrand te smeren of een hogere factor te gebruiken. Waarom? De kans is groot dat het door de zon komt, want jouw derrière ziet maar weinig of nooit het zonlicht en de rest van je lichaam dan weer wel.

Dode huidcellen

Voelt de huid op je billen droog en bobbelig aan? Dan is de kans groot dat het ook op de rest van je lijf het geval is. Dat is vaak te wijten aan dode huidcellen die je poriën verstoppen. Probeer daarom je huid zo nu en dan te exfoliëren — om dode huidcellen uit verstopte poriën te verwijderen — met een mild product.

Zweten of schurende kleding

Ga je vaak sporten, en kom je altijd thuis met natte bezwete kleding? Opletten dan! Want dan kun je misschien wel last krijgen van rode jeukende billen. In dit geval heb je intertrigo: een huidaandoening waarbij je ontstekingen op de huid krijgt. En niet alleen zweet maar ook te strak zittende kledij zijn hier de boosdoeners. Probeer daarom zeker luchtige stukken te dragen, en een ontstekingsremmende crème kan eveneens soelaas bieden.

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content