Getty Images

Zo voorkom je foundationvlekken op je witte T-shirt

Door Jolien Thieleman

Foundationvlekken aan de hals van je T-shirt? Het is je vast ook al eens overkomen. Hop, de was in, en dan maar een andere outfit uitzoeken. Of toch niet?

Witter dan wit

Wit of andere lichte kleuren passen perfect bij de zomer. Maar net deze tinten zijn erg vlekgevoelig als je foundation of andere gezichtsmake-up draagt.

Je kunt daarom best eerst je T-shirt aantrekken en dan pas je make-up gebruiken, maar dit lukt niet altijd als je je wilt verkleden of in het pashokje staat. Vermijd daarom modefiasco’s met een simpele truc waar je niet meer dan een sjaaltje voor nodig hebt.

De truc met de sjaal

Leg de sjaal simpelweg op je hoofd en trek daar je T-shirt over. Je foundation zal niet aan de sjaal blijven hangen én ook niet aan je kledingstuk. Een handig trucje dat je altijd kunt toepassen, want zelfs in pashokjes zijn dikwijls al sjaaltjes voorzien. Voor de zekerheid (en voor de hygiëne, zeker in coronatijden) is het slim om op je volgende shoppingtrip een sjaaltje in je tas gooien vooraleer je vertrekt.

Toch een vlek?

Ben je niet de handigste thuis en heb je toch een vlek gemaakt? Kan gebeuren, maar wacht dan niet te lang om de foundation uit je T-shirt te verwijderen. Gebruik daarbij geen make-upremover op oliebasis, want dat maakt de vlek net erger.

  • Meng een beetje witte azijn met water. Breng aan op een watje en dep de vlek voorzichtig weg.
  • Nog steeds een zichtbare vlek? Probeer het eens met scheerschuim op een schoon doekje. Bij hardnekkige vlekken kun je een druppeltje alcohol toevoegen aan het scheerschuim.
  • Bij een oliehoudende foundation behandel je de vlek best eerst met afwasmiddel, vooraleer je het kledingstuk in de wasmachine gooit.

Meer tips om make-up uit je kleding te verwijderen vind je hier!

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content