Concealer aanbrengen: zo zorg je in een ogenblik voor een frisse blik

Door Jolien Thieleman

Een concealer is je beste maatje als het aankomt op een frisse blik. Hij licht de zone onder je ogen op en doet nog veel meer dan dat, zoals oneffenheden camoufleren en je oogleden voorbereiden op oogschaduw. Beautyredactrice en visagiste Jolien toont hoe je dit wonderproduct gebruikt.

Wat is concealer?

Met een concealer kun je oneffenheden camoufleren, zodat puistjes, vlekjes, donkere kringen en verkleuringen minder zichtbaar worden.

Verschillende soorten

De meest bekende concealers zijn vloeibaar en zitten in een handig stiftje, maar er zijn ook sticks, crèmes en poeders.

  • Vloeibare concealers zijn geschikt voor elk huidtype en geven een lichte tot volledige dekking.
  • Sticks en crèmes zijn minder ideaal voor een droge huid en zijn vaak hoog qua dekking, omwille van het rijkelijke pigment en de dikkere textuur.
  • Poeders bestaan meestal uit minerale ingrediënten en zijn vooral geschikt voor een vette of gevoelige huid. Ze zijn eerder licht qua dekking maar kunnen wel makkelijk worden opgebouwd.

Verschillende kleuren

Een goede richtlijn is om een concealer te kiezen in een tintje lichter dan je foundation. Als je sterke verkleuringen hebt, dan ga je best twee tintjes lichter om een grauw effect te vermijden.

  • Heb je blauwe verkleuringen onder je ogen? Kies dan voor een concealer met een oranje ondertoon.
  • Neigen de verkleuringen eerder naar de paarse kant? Kies dan voor een concealer met een gele ondertoon.
  • Last van puistjes of roodheden? Kies dan voor een groene corrector.
  • Bruine vlekjes? Die camoufleer je met een roodgetinte corrector.

Breng je ze over elkaar aan, dan zullen de kleuren elkaar neutraliseren waardoor ze verdwijnen. Is de gekleurde corrector nog zichtbaar, dan kun je er een huidkleurige concealer of stipje foundation over aanbrengen.

Concealer aanbrengen

1. Oogcrème

Breng als eerste stap een oogcrème of -gel aan om de zone rond je ogen te hydrateren. Die hydratatie zorgt ervoor dat je concealer mooier met de huid versmelt en minder snel fijne lijntjes vertoont.

2. Foundation

Breng eerst je foundation aan. Die camoufleert het grootste deel van de oneffenheden en zorgt voor een egale teint. Gebruik daarna pas concealer om kleine imperfecties of kleurafwijkingen te corrigeren. Er zijn twee uitzonderingen:

  • Rond je oogcontouren breng je best geen foundation aan, enkel concealer. Te veel laagjes op elkaar zorgen voor een onnatuurlijk effect.
  • Om vegen en opgehoopte restjes te vermijden, breng je best geen concealer aan over een poederfoundation. Als je zo’n soort foundation gebruikt, dan breng je je concealer best als eerste aan.

3. In stipjes

Breng de concealer in stipjes aan: begin naast de binnenste ooghoek en volg de vorm van je oogkas. Vervaag het product met een kwast, je vingers of een make-upspons tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en je foundation of huid.

Werk in dunne laagjes met heel weinig product voor het meest natuurlijke effect.

4. Oogschaduwprimer

Breng je later nog oogschaduw aan, vervaag dan alvast een stipje concealer op je oogleden. Hierdoor werk je fijne adertjes en verkleuringen weg en zorg je voor een perfecte basis waar je oogschaduw zich aan kan hechten.

5. Matterend poeder

Fixeer het product met een matterend, transparant poeder. Op die manier zet je de concealer vast, waardoor hij langer en mooier blijft zitten.

6. Op een puistje

Wil je concealer aanbrengen op een puistje? Gebruik hiervoor dan een groene corrector die de roodheden van het puistje zal neutraliseren. Breng ‘m aan op je vingertop of op een kwast en stippel het heel plaatselijk op je huid. Vermijd rechtstreeks contact met de applicator, want zo zouden er bacteriën van het puistje in de tube kunnen belanden.

Videoproducer: Rien Delvaux • Camera en montage: Jill Verheyden • Tekst en productie: Jolien Thieleman

Meer beautyvideo’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!