Een frisse blik in 1-2-3: zo breng je perfect concealer aan

Een frisse blik in 1-2-3: zo breng je perfect concealer aan

Een concealer is dikwijls je redder in nood tijdens je make-uproutine. Hij camoufleert huidverkleuringen, puistjes en donkere kringen, waardoor je een frisse teint creëert. Welke kies je nu het best en hoe breng je ‘m perfect aan? Dat lees je hier!

Wat is een concealer?

Een concealer is een beautyproduct dat je kunt aanbrengen om oneffenheden in het gezicht weg te werken, zoals puistjes, vlekjes en donkere kringen. In tegenstelling tot foundation gebruik je concealer enkel op de plekken die nodig zijn én het liefst in de juiste kleur, zodat alles er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

De juiste soort voor jouw huid

Concealer bestaat in verschillende soorten en maten:

Vloeibaar

 • Zit meestal in een tube met een handige kleine sponsapplicator, of in een flesje met een pipet.
 • Voor een normale, gecombineerde, vette of gevoelige huid.
 • Lichte tot volledige dekking: er zijn veel texturen verkrijgbaar.
 • Erg geschikt voor het verbergen van puistjes, omdat het niet snel ophoopt.

Stick

 • Verkrijgbaar in een tube en dikwijls uitrolbaar zoals een lippenstift.
 • Voor een normale, droge of gevoelige huid.
 • Medium tot hoge dekking.
 • Let op: sticks om puistjes te camoufleren, zorgen er soms voor dat de huid niet meer kan ademen. Puistjes kunnen daardoor soms erger worden.

Crème

 • Zit in een potje of concealerpalet, dikwijls met meerdere kleuren.
 • Voor een normale, droge of gevoelige huid.
 • Medium tot volledige dekking: dekt beter dan vloeibare concealer, omdat de textuur dikker is en er meer pigmenten aanwezig zijn.
 • Erg geschikt om wallen weg te werken of om verkleuringen zoals pigmentvlekjes te verbergen.

Poeder

 • Verkrijgbaar als poeder in een compactdoosje. Wordt meestal aangebracht met een sponsje.
 • Voor een normale, droge, gecombineerde of gevoelige huid.
 • Lichte tot medium dekking.

Kies je kleurtje

De kleur concealer die je kiest, hangt af van datgene wat je wilt verdoezelen. Onder je ogen gebruik je best een concealer die één à twee tinten lichter is dan je foundation, terwijl je voor je gezicht best voor dezelfde kleur als je foundation gaat. Heb je oneffenheden die je extra goed wilt verbergen? Dan kun je deze kleurcorrigerende concealers aanbrengen onder je huidkleurige concealer:

 • Geel en oranje corrigeren donkere kringen onder je ogen. Hebben ze een paarse ondertoon dan kun je voor geel gaan;
 • hebben ze een blauwe ondertoon dan is een oranje concealer beter.
 • Groen neutraliseert roodheid en is goed tegen puistjes of rosacea.
 • Paars corrigeert een doffe, gelige teint.

De kleuren zullen de imperfecties verdoezelen, waarna een huidkleurige concealer je teint zal egaliseren.

Perfect aanbrengen: 5 handige tips

Heb je de juiste concealer gevonden, en wil je ermee aan de slag? Hou dan deze 5 tips alvast in het achterhoofd.

1. Foundation eerst

Breng altijd eerst je foundation aan. Die camoufleert het grootste deel van de oneffenheden en zorgt voor een egale teint. Gebruik daarna pas concealer om kleine imperfecties of kleurafwijkingen te corrigeren. Er zijn twee uitzonderingen:

 • Rond je oogcontouren breng je best geen foundation aan, enkel concealer. Te veel laagjes op elkaar zorgen voor een onnatuurlijk effect.
 • Om vegen en opgehoopte restjes te vermijden, breng je best geen concealer aan over een poederfoundation. Als je zo’n soort foundation gebruikt, dan breng je best eerst concealer aan.

Foundation overslaan en alleen concealer gebruiken waar nodig, werkt alleen als je een vrijwel perfecte, egale huid hebt. Zorg er in dat geval voor dat je concealer naadloos aansluit bij je huidskleur.

2. Plaatselijk aanbrengen

Breng de concealer plaatselijk aan. Stip een beetje product op hetgeen je wilt camoufleren en blend uit met je vingers, een foundationkwast of een vochtig sponsje. Vervaag het product tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en je foundation of huid.

Wil je concealer aanbrengen onder je ogen? Werk dan in een driehoek (met de punt naar beneden) voor een liftend effect. Breng ook een stipje aan op je oogleden en op de appeltjes van je wangen. Hallo, frisse blik!

 

3. Dunne laagjes

Start met een dun laagje: je kunt beter opbouwen dan ineens te veel gebruiken. Zo bekom je het meest natuurlijke effect. Een dikke laag concealer benadrukt lijntjes en rimpeltjes, wat je uiteraard wilt vermijden.

4. Op een puistje

Wil je concealer aanbrengen op een puistje? Breng ‘m dan eerst aan op je vinger, waarna je de concealer op je huid kunt deppen. Doe je ‘t rechtstreeks met de applicator, dan bestaat de kans dat er bacteriën in de tube komen.

5. Afpoederen

Om ervoor te zorgen dat je concealer mooi blijft zitten, kun je er wat transparant fixatiepoeder over aanbrengen. Dat doe je best met een zachte borstel.

Shoppen: de favorieten van de redactie

1 Yves Saint Laurent Touche Eclat

Carolien, coördinator lifestyle: “Niet voor niets een klassieker: de Touche Eclat van Yves Saint Laurent. Met een paar klikjes op de pen veegt het ’s ochtends mijn donkere kringen weg. Handig als mijn tweejarige peuter mij weer eens vroeg uit bed haalt 😉.”

Yves Saint Laurent, € 35,90 bij ICI Paris XL.

2 Mii Pure Wonder Concealer

Sanne, beautyredactrice: “Deze concealer heeft een licht perzikachtige ondertoon, wat donkere verkleuringen camoufleert. Hij dekt goed zonder op te hopen en blijft goed zitten. Mijn ultieme concealertip? Zet stipjes met de vorm van je oogkas mee, en nog één extra puntje op het appeltje van je wang, ter hoogte van je iris. Geeft een extra opfrissend effect!”

Mii, € 24,90.

3 RMS “Un” Cover-up

Isabelle, online eindredactrice: “Deze concealer van RMS heeft een aangename crème-textuur. Het blendt goed in en doet wat hij moet doen, zonder zich in de fijne lijntjes vast te zetten.”

RMS, € 40 bij blos.

4 Catrice One Drop Coverage Concealer

Saartje, online content coördinator: “Ik ben helemaal wild van deze concealer. Hij is superlicht en dekt goed, en dat voor een mooi prijsje. Pluspunt: hij bevat hyaluronzuur, wat je huid verzorgt.”

Catrice, € 4,59 bij Kruidvat.

5 Kosas Tinted Face Oil

Leila, Libelle Mama-redactrice: “De tinted face oil van Kosas is zoveel meer dan een concealer, want het is ook super hydraterend. Het voelt net alsof je een heerlijk serum smeert. Deze concealer geeft je een mooie frisse gloed, zonder een ‘fake’ laag achter te laten. Bovendien is hij helemaal natuurlijk, zonder toegevoegde chemicaliën.”

Kosas, € 46 bij blos.

6 Instant Age Rewind Eraser Eye

Jolien, online beautyredactrice: “Deze ‘treatment concealer’ werd verrijkt met antioxidanten en stoffen om donkere kringen te verdoezelen én ze op termijn te verminderen. Hij is bovendien supermakkelijk aan te brengen en heeft een goede dekking: precies zoals ik het graag heb.”

Maybelline, € 13,99 bij Di.

Coverbeeld: Getty Images

Meer beauty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)