Met dit eenvoudige trucje bescherm je je haar tegen chloor

Met dit eenvoudige trucje bescherm je je haar tegen chloor

Heerlijk, die lekker lange zomerdagen aan het zwembad! Je pept er helemaal van op, maar dat is jammer genoeg niet het geval voor je haar. Zwembadwater maakt je lokken droog en breekbaar, maar wat kun je doen om de schade te beperken?

Nee, je hebt geen speciale shampoo of duur serum nodig om je haar te beschermen tegen chloor. Het antwoord is veel eenvoudiger!

Waarom is chloor zo slecht voor je haar?

In chloor zitten bestanddelen die alle natuurlijke oliën van je haar en hoofdhuid verwijderen, waardoor je lokken zichtbaar droog en ruw worden. Als je gekleurd haar hebt, kun je door koperdeeltjes in het water zelfs last krijgen van een groene schijn.

Verzadigd

Om je lokken te beschermen tegen al die chemische bestanddelen, helpt het om je haar te spoelen met gewoon water vooraleer je in het zwembad springt. Op die manier geraken je haren al verzadigd voor ze in contact komen met chloor. Het zwembadwater wordt zo een stuk minder opgenomen dan als je er met droog haar in zou springen. Het proberen waard, niet?

PS Ga je zwemmen? Lees dan zeker even deze zonnetips door.

Beeld: Shutterstock

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)