5 tips voor mooie zomerbenen

Door Jolien Thieleman

Binnenkort kunnen we weer onze leukste rokjes en kleedjes uit de kast halen. Door het vele ontharen en de temperatuursverschillen voelen onze benen vaak droog en ruw aan. Maak jouw benen nu al klaar voor de zomer met deze 5 tips!

Oh, die zalige zomer… Mooi weer, terrasjes, lekker lange avonden en flaneren met je mooie benen! Trek je terug in de badkamer voor wat welverdiende me-time en maak je benen zomerklaar met deze tips.

1. Scrubben

Scrubben doet wonderen! Je verwijdert er dode huidcellen mee, terwijl je de doorbloeding én de celvernieuwing in je benen stimuleert. Het resultaat? Een gladde en glanzende huid die bodylotion en andere verzorgingsproducten beter opneemt, sneller bruint én beter zal ontharen (zónder vervelende scheerbultjes en ingegroeide haren!).

Hoe pak je het aan?

 • Kies voor scrubzout, een scrubgel of een scrubhandschoen.
 • Het beste resultaat bereik je door van onder naar boven te werken en tegelijkertijd grote, cirkelvormige bewegingen te maken.
 • De ruwe huid op je knieën en enkels geef je best wat extra aandacht, maar scrub niet té hard: kies voor een mild product en ga altijd zachtjes te werk.
 • Scrub zo’n twee keer per week, tenzij je verbrand bent of je huid geïrriteerd is. In dat geval laat je je velletje beter eerst genezen.

Wil je meer weten over scrubben? Je leest er alles over in dit artikel.

Tip! Geef je benen af en toe een wisseldouche. Door snel af te wisselen tussen koud en warm water stimuleer je de bloedsomloop in je benen. Een goede bloedsomloop zal ervoor zorgen dat je huid straalt.

2. Ontharen

Na het scrubben kun je je benen ontharen. Er zijn heel wat manieren waarop je ongewenste haartjes kunt weghalen, met elk hun eigen voor- en nadelen:

 • Scheren: de snelste en meest voorkomende manier, waarbij je benen 1 à 2 dagen glad blijven.
 • Onthaarcrème of -spray: een methode waarbij je met een product de zichtbare haartjes weghaalt. Net als bij scheren blijven je benen 1 à 2 dagen glad.
 • Harsen of waxen: een kleverige strip wordt op je huid gelegd en er in één snelle beweging afgetrokken, waardoor de haarwortels worden meegetrokken en je benen 3 tot 8 weken glad blijven.
 • Body sugaring: een scrub en ontharing in één, met suikerhars. Met deze methode blijven de haartjes 3 tot 8 weken weg.
 • Epileren: trekt de haartjes met de wortel uit de huid. Het duurt dikwijls zo’n 3 à 4 weken vooraleer de haartjes weer zichtbaar worden.
 • Laserontharen: hierbij wordt ongewenste haargroei met een laserstraal behandeld. Hier lees je alles over deze methode.
 • IPL-ontharing: met IPL, of Intense Pulse Light, worden de haarworteltjes op inactief gezet met lichtpulsen. Ze vallen vanzelf uit en blijven ook voor lange tijd weg.

Een uitgebreide lijst én veelgemaakte ontharingsfouten om te vermijden, vind je hier.

3. Hydrateren

Hydrateren is de sleutel tot gladde zomerbenen. Vertoef je in de zon? Smeer dan een laagje hydraterende zonnecrème. ‘s Avonds, als de zon weg is, kun je voor een vochtinbrengende crème met glansdeeltjes gaan die ervoor zorgt dat je benen er mooi, glanzend en gezond uitzien. Als je verbrand bent, gebruik je beter een goede aftersun die je huid herstelt.

4. Zelfbruiner

Wil je je benen van een kleurtje voorzien, maar bruin je maar moeilijk of probeer je zoveel mogelijk uit de zon te blijven? Zelfbruiner is dé oplossing om je benen snel en makkelijk een zomers tintje te geven. Op de redactie testten we alvast 15 producten uit met verschillende texturen, resultaten en prijzen. Hier lees je of ze werken!

5. Weg met cellulite

Op de buik, maar op de benen en de billen komt cellulite het meest voor. Het kwaaltje wordt veroorzaakt door veranderingen in de vetcellen en de onderhuidse bindweefsels: sommige vetcellen worden groter, waardoor ze het weefsel op sommige plaatsen onder de huid omhoog duwen. Het gevolg is de welbekende sinaasappelhuid.

Celullite is voor veel vrouwen een doorn in het oog, maar gelukkig zijn er enkele middeltjes die je kunt toepassen om het minder zichtbaar te maken:

 • Gezond eten,
 • voldoende water drinken,
 • bewegen
 • en op tijd onder de wol kruipen.
 • Maar ook anti-cellulitecrèmes werpen hun vruchten af. Ze bevatten namelijk heel wat stofjes die de vetafvoer in de probleemzones stimuleren.

In dit artikel lees je alles over cellulite én vind je enkele van onze favoriete anti-celluliteproducten.

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content