Hervulbare beautyproducten: goed voor het milieu én je portemonnee

Hervulbare beautyproducten: goed voor het milieu én je portemonnee

Steeds meer beautymerken zorgen voor meer duurzaamheid in hun producten. Niet alleen maken ze de verpakking herbruikbaar, ze zetten ook in op hervulbare potjes en tubes om het plasticverbruik in de badkamer te verminderen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de beautywereld. Cosmeticamerken als Lush, Rituals en L’Occitane zetten nu al in op minder plasticverbruik in hun assortiment, en steeds meer merken volgen.

Zowel gerecycleerd plastic als aangepaste verpakkingen en hervulbare producten duiken op in de winkelrekken, en dat is goed nieuws: ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. In plaats van je potjes na gebruik weg te gooien, hou je ze gewoon bij en laat je ze opnieuw opvullen, of je koopt er een nieuwe capsule voor. Dat is aanzienlijk goedkoper én makkelijker dan telkens een volledig nieuw product kopen.

5x hervulbare beautyproducten

Benieuwd naar hervulbare cosmetica? We zetten alvast 5 voorbeelden op een rijtje:

1. Rituals: dag- en nachtcrème

The Ritual of Namasté Hydrating Gel Cream Refill

Alle dag- en nachtcrèmes van The Ritual of Namasté-lijn van Rituals zijn hervulbaar en zitten in prachtige potjes. Is je crème op, dan kun je er de lege plastic capsule uithalen, die weggooien en een nieuwe kopen om in de pot te stoppen (Hydrating Gel Cream Refill, € 25,90).

2. Cent Pur Cent: poederfoundation

Cent Pur Cent, het minerale make-upmerk van visagiste Caroline Rigo, bracht onlangs een hervulbare poederfoundation uit. “Vanaf nu hoeven onze klanten geen nieuwe potjes meer te kopen. Ze kunnen in de apotheek terecht om het oude potje weer te laten vullen”, klinkt het. De deelnemende apotheken vind je hier.

3. L’Occitane: douchegel

Verbena Shower Gel duo

L’Occitane heeft al heel wat hervulbare verpakkingen, waaronder deze van de Verbena-douchegel. Is je fles op? Vul ‘m dan opnieuw aan: één hervulbare zak is goed voor twee flessen douchegel (€ 36,50 voor de set).

4. Lush: lippenstift

Bij Lush koop je een plasticvrije, hervulbare lipstickhuls waar je makkelijk je lippenstift in kunt stoppen. Je hebt de keuze uit tientallen romige, rijke tinten die je lippen hydrateren en van een mooi kleurtje voorzien (€ 8,95 voor de houder en € 10,95 voor de lippenstift).

5. Nina Ricci: parfum

Nina Ricci L'air du Temps Eau de Toilette Navulling 100 ml

Met dit flesje vul je makkelijk je L’Air du Temps-flacon van Nina Ricci na. Een iconische geur: een ode aan liefde, vrijheid en vrouwelijkheid (€ 71,50 voor 100 ml).

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)