Hyaluronzuur: wat is het en hoe gebruik je het?

Hyaluronzuur: wat is het en hoe gebruik je het?

Hyaluronzuur is een van de meest gebruikte verzorgingsingrediënten. En ook een van de meest populaire, want het staat erom bekend om vocht vast te houden en dus rimpeltjes te verminderen. Maar wist je ook dat je het verkeerd kunt gebruiken?

Hyaluronzuur: wat is het en hoe werkt het?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het komt bijvoorbeeld voor in onze gewrichten, waardoor we ze soepel kunnen bewegen. Maar ook in onze huid is het een belangrijk element, want het helpt wonden genezen en vooral: vocht vasthouden. Helaas neemt dit wonderlijke goedje af naarmate we ouder worden. En dan grijpen we best naar producten die dit ingrediënt bevatten, willen we onze huid zo lang mogelijk jeugdig houden.

Hoe werkt het?

Hyaluronzuur trekt water aan vanuit de onderhuid en zelfs vanuit de lucht en houdt het vervolgens vast op de huid. Goed nieuws dus, op voorwaarde dat je het op een juiste manier integreert in je verzorgingsritueel.

Dit kun je fout doen met hyaluronzuur

Als je hyaluronzuur niet correct gebruikt, kan het een averechts effect hebben. De grootste fout is om een hyaluronzuur of -serum op een droge huid aan te brengen. Als je al een droge huid hebt en de omgevingslucht droog is, zoals in de winter, zul je net het vocht wegtrekken uit je huid. En dat willen we uiteraard niet.

Hoe gebruik je het dan wel?

  1. Breng hyaluronserum àltijd aan op een vochtige huid, en liefst ook nog in een vochtige omgeving, bvb. als je net uit de douche komt.
  2. Breng meteen nadien een hydraterende crème aan, zodat je het product als het ware insluit.

En ziezo: happy huid!

Deze toppers houden je huid jong

1Susanne Kaufmann Hyaluronic Serum

Shop hier

2Grown Alchemist Instant Smoothing Serum Tri-Hyaluronan Complex

Shop hier

Foto: Getty Images

Dit zal je ook interesseren:

 

 

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)