Getty Images

Dit zijn de mooiste make-uptrends in 2020

Door Jolien Thieleman

Samen met het nieuwe jaar doen ook heel wat leuke make-uptrends hun intrede. En als we ze mogen geloven, wordt het een stralend 2020! Want dit jaar draait alles rond kleur en glans. Laat je inspireren door de laatste make-uptrends, recht van de catwalk naar jouw make-uptasje:

De mooiste make-uptrends in 2020

1. Gekleurde mascara

Deze trend is vooral populair in het voorjaar en de zomer. Felgekleurde mascara, zoals paars, roze en blauw, staat erg leuk in combinatie met een zachte oogschaduw in dezelfde of een lichtere tint. Hou de rest van je make-up naturel om je wimpers (letterlijk) in de verf te zetten.

 

2. Gekleurde smokey eye

Ook een smokey eye hoeft niet altijd zwart te zijn. In 2020 maak je een statement met de gekleurde variant! Denk aan donkerblauw, khakigroen of zelfs metallic rood. Experimenteren is de boodschap.

 

3. Een stipje kleur

Hou je eerder van naturel, maar wil je toch helemaal mee zijn met de laatste make-uptrends? Zet dan een stipje gekleurde oogschaduw rondom je binnenste ooghoeken. De rest van je make-up hou je best eenvoudig.

 

4. Felroze lippen

Rode lippenstift blijft natuurlijk een klassieker, maar dit jaar wordt vooral hot pink lippenstift populair. Combineer met een eenvoudige oogmake-up (een klein beetje mascara is bijvoorbeeld al genoeg) en een zachtroze blush. Een make-uplook waarmee je in 1-2-3 de deur uit kunt!

 

5. Pastelkleurtjes

Make-upartiesten grijpen dit jaar massaal naar pasteltinten voor de ogen: vrouwelijk, dromerig en oh zo zacht! Maak je look compleet met een lichte, transparante lippenstift of een beetje verzorgende lippenbalsem.

 

6. Stralende huid

Ook dit jaar geen dikke laag foundation, maar een gezonde gloed op je huid:

  • Start met producten die je huid verzorgen en haar natuurlijke glans naar boven halen. Een gezonde huid straalt van binnenuit!
  • Breng hierna een likje concealer aan om wallen en oneffenheden te verdoezelen.
  • Zoek je toch wat meer dekking? Kies dan voor een ‘sheer’ foundation die lichtjes transparant is en je huid doet stralen.
  • Werk je gezichtsmake-up af met wat glanspoeder op je jukbeenderen, neusbrug, cupidoboogje, aan weerszijden van je voorhoofd en nét onder je wenkbrauwen. Je kunt ook een liquide highlighter gebruiken die je met je vingertoppen kunt aanstippen.
  • Voorzie je lippen van een verzorgend laagje lippenbalsem.

 

7. Glitter en glans

Ook je ogen en lippen mogen glanzen, en niet alleen tijdens de feestdagen. Je lippen voorzie je van een laagje gloss, terwijl je je ogen aanzet met een zachte metallic oogschaduw. Werk met je vingers, zo bekom je het mooiste en meest naturelle effect.

 

8. ‘Fluffy’ wenkbrauwen

Zachte, licht borstelige wenkbrauwen hebben niet veel aandacht nodig om te kunnen schitteren in hun eenvoud. Borstel ze lichtjes omhoog, vul ze eventueel op met een wenkbrauwpotlood (tip: teken fijne lijntjes in de vorm van haartjes) en werk af met een transparante gel.

 

Ook mooi:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content