Mijn lijf, mijn stijl: daarom zit redactrice Carine goed in haar vel

Advertisement
Libelle en C&A

Vier weken lang laten we een zelfverzekerde lezeres aan het woord over haar lichaam, haar (on)zekerheden en haar kledingstijl. Laat je inspireren, want elke vrouw verdient het om zich goed in haar vel te voelen!

Maak kennis met Carine (54)

  • lifestyleredactrice bij Libelle
  • getrouwd met Luc
  • moeder van Nana (23) en Victor (21)

“Mijn job is mijn grote passie. Ik kan constant creatief bezig zijn en dat is precies waar ik energie van krijg. Ook buiten de werkuren: ik hou van breien en volg lessen keramiek. Als ik daar tijd voor heb, tenminste. Want die lijk ik continu tekort te komen. Ga ik eens met mijn breiwerk in de zetel zitten, dan voel ik me schuldig omdat ik niets in het huishouden aan het doen ben. Dat zal wel typisch vrouwelijk zijn, zeker?” (lacht)

Oorbellen met zwarte steen (€ 4,95). Ring met zwarte steen (€ 4,95). Chambray hemd (maten 36-48, € 19). Cardigan met print (maten XS-XL, € 25). Skinny jeans (maten 36-50, € 25). Poederroze vilten hoed (€ 19). Alles bij C&A. Zwarte enkelboots met blokhak (Essentiel, € 295).

Mijn lijf

Troeven en minpuntjes

“Mijn gewicht is jarenlang constant gebleven, maar onlangs kwam ik op korte tijd een aantal kilo’s bij. Door de hormonen, vermoed ik. Ik paste plots niet meer in mijn broeken en kreeg zo’n zwembandje rond mijn taille. Heel vervelend. Ik voelde me echt niet goed in mijn vel. Dus schoot ik meteen in actie. Door altijd op mijn eten te letten en spierverstevigende oefeningen te doen in zo’n infraroodcabine, verdwenen die kilo’s in een paar maanden tijd gelukkig weer. Maar ik moet blijven opletten, wil ik dit gewicht behouden. Ach, dat hoort nu eenmaal bij ouder worden. Zo merk ik nog wel wat
‘ouderdomskwaaltjes’: de huid van mijn bovenarmen is slapper en ik krijg sneller pigmentvlekjes. Maar echt wakker lig ik daar niet van. Ik kijk op een vrij nuchtere manier naar mijn lijf. Ik probeer me niet druk te maken om de mindere puntjes, maar vooral te kijken naar de sterke punten. Die heeft iedereen en je moet ze omarmen.”

“Ik kijk nogal nuchter naar mijn lijf: van de ‘kwaaltjes’ die mijn leeftijd met zich meebrengt, lig ik niet wakker”

Mijn stijl

Sportief met een hoekje af

“Kledij hangt voor mij heel erg samen met gevoel. Ik ga zelden de deur uit in iets waar ik me niet goed in voel. Trends zie ik via mijn job, maar ik volg ze niet blindelings. Enkel als ik vind dat ze bij me passen. Ik heb een sportieve stijl met een hoekje af. (lacht) Een knalkleur, een bijzonder stofje of een opvallende snit: daar hou ik van. En ik voel me heel graag vrouwelijk en sexy. Niet door een duizelingwekkend decolleté of een kort rokje te dragen, wel door kleding te kiezen die mijn figuur mooi laat uitkomen. Mijn benen zijn mijn mindere punt, dus die zal ik niet gauw in de kijker zetten. Mijn taille, boezem en schouders zijn mijn troeven. Die doe ik dus graag alle eer aan. Een getailleerd bovenstuk, een bandplooibroek en hippe sneakers: daarin voel ik me op m’n allerbest.”

“Mijn taille, boezem en schouders zijn mijn troeven. Die doe ik dus graag alle eer aan”

Nog extra inspiratie!

Lange getailleerde jas (€ 99), kasjmieren sjaal (€ 49), schoudertas (€ 29), alles bij C&A.

Ontdek meer ‘Mijn lijf, mijn stijl’: