Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

10x dit kun je nog meer doen met een blok zeep

Door Jolien Thieleman

Geen betere manier om jezelf te verzorgen dan met een ouderwetse blok zeep. En je kunt er meer mee dan je zou denken, volgens deze tips die we graag voor je oplijsten!

7x beautytips met zeep

  1. Voor de hand liggend, maar met een blok zeep kun je zowel je handen als je lichaam wassen. Dikwijls zijn de formules zo zacht en verzorgend of multifunctioneel dat ze ook voor je haar kunnen dienen.
  2. Creëer weelderig schuim door de zeep in een zeepzakje te stoppen en het rechtstreeks op je lichaam te gebruiken. Zo’n zakje heeft een anti-slipeffect, waardoor de zeep minder snel uit je handen glipt tijdens het wassen.
  3. Is je zeep in twee gebroken of te klein geworden? Overschotjes gebruik je volledig op door ze samen in een zakje te gooien. De stof van het zakje zorgt ineens voor een milde scrub.
  4. Geef je wenkbrauwen meer volume: maak een schoon mascara- of wenkbrauwborsteltje vochtig, pik er wat zeep mee op en borstel je wenkbrauwen omhoog.
  5. Hou de zeep onder de lopende badkraan voor een bad vol bubbels.
  6. Schuim het blok op en gebruik de zeep als scheerschuim. Intussen zijn er ook al heel wat specifieke scheerzeepjes op de markt die extra verzachtende ingrediënten bevatten.
  7. Een milde en zachte zeep kan ook perfect worden gebruikt om je make-upkwasten schoon te maken. Maak de kwast nat en draai ‘m zachtjes over de zeep. Spoel uit tot er geen resten meer achterblijven.

En ook dit kun je ermee doen…

  1. Rasp een beetje zeep, los het op in water en verstuif met een sprayflacon om de boel schoon te maken.
  2. Schraap er enkele vlokken af en stop ze in een zakje om tussen je handdoeken te bewaren.
  3. Zuig een klein beetje zeepschaafsel met de stofzuiger op om onaangename stofzuigergeurtjes te verwijderen.

Zo bewaar je het

Om zo lang mogelijk van je zeepblok te genieten, is het belangrijk dat het na elk gebruik goed kan opdrogen. Zo vermijd je dat het sneller wegsmelt. Bewaar de zeep dus altijd op een zeepschaaltje en niet op de bodem van je douche, want zo zal het eraan vastkleven, nat en zompig worden en moeilijker los te krijgen zijn bij een volgend gebruik.

5x Belgische, zalige zeepjes

1

Softening Shea Butter Soap Bar

Belgisch beautymerk Self lanceert deze rijke zeepbar op basis van sheaboter die de huid diepgaand voedt en herstelt. De zeep is 100% vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten (Self, € 16).

2

Hand- en Lichaamszeep Gold

Op de Belgische webshop SQÓN vind je heel wat fijne zeepjes, waaronder deze hand- en lichaamszeep met amandelmelk, honing en havervlokken. Haver heeft een ontstekingsremmende werking, terwijl honing en amandelen je huid verzorgen (Meldura, € 7,95 bij SQÓN).

3

Fresh and Alive Shower Bar

zeep

De groene shower bar van het Belgische merk WONDR werd samengesteld uit de puurste en natuurlijkste ingrediënten, zoals arganolie en aloë vera. Je huid wordt in alle zachtheid gereinigd, terwijl de nopjes zorgen voor een masserend effect (WONDR, € 9,75).

4

Arganolie zeep

zeep

Het Belgische Bubbles At Home ontwikkelt bijzondere zeepjes, zoals deze met arganolie. Arganoliezeep werkt huidverzorgend, anti-huidverouderend, anti-oxiderend en is rijk aan vitamine E (Bubbles At Home, € 23,70).

5

Honey Soap

zeep

Nog een zeepje van Belgische bodem is deze van Bee Nature. Hij bevat maanzaad om zachtjes dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. De honing hydrateert en voedt de huid (Bee Nature, € 9,99).

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content