Zo stop je met nagelbijten

Zo stop je met nagelbijten

Stoppen met nagelbijten: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kan het lukken om die slechte gewoonte te doorbreken en is het zelfs mogelijk om mooie, lange nagels te krijgen. Met deze 6 tips stop je er voor eens en voor altijd mee!

1. Verzorgen

Vijl je nagels iedere dag een beetje bij om haakjes en velletjes geen kans te geven. Lang nagelbijten maakt ze broos en dun, waardoor ze sneller afbreken. Verzorg ze daarom ook met een olie zodat ze sterk en gezond worden. Eenmaal je mooie nagels hebt, ben je eerder geneigd ze zo te houden.

2. Manicure

Lak je nagels in een mooi kleurtje, verwen jezelf met een manicure of laat gelnagels zetten. Zo heb je mooie, nette nagels waardoor je er minder snel op zult bijten.

3. Afleiding

Zorg dat je handen een bezigheid hebben. Speel bijvoorbeeld met een elastiekje, maar ook kauwgom kan een redmiddel zijn. Zolang je iets in je mond hebt, ben je minder geneigd te knabbelen.

4. Anti-nagelbijtproduct

Er bestaan heel wat producten die zò vies smaken, dat je nagelbijten snel zult afleren. Smeer ze rijkelijk op je nagels, want sommige producten zorgen er ook voor dat ze sneller zullen groeien.

5. Herinnering

Nagelbijten gebeurt meestal onbewust en automatisch. Zorg daarom voor een herinnering aan deze slechte gewoonte. Doe bijvoorbeeld een felgekleurd elastiekje rond je pols: het zien van dit bandje geeft je het signaal om niet te bijten.

6. Een beetje hulp

Vertel aan de mensen in je omgeving dat je probeert te stoppen met nagelbijten. Je kunt vast op veel begrip en hulp rekenen: ze wijzen je erop wanneer je weer bezig bent, waardoor je minder snel zult bijten.

Coverbeeld: iStock

Dit al gelezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)