Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo weet je of je gezichtsverzorging goed werkt

Door Jolien Thieleman

Een stralende huid begint vanbinnen, maar een beetje huidverzorging kan wonderen doen. Gebruik jij sinds kort een nieuw product, maar weet je niet zeker of het goed werkt? Lees dan even verder!

Cyclus van je huid

Vooraleer je een product in de vuilnisbak gooit: weet dat het even tijd nodig heeft om z’n werk te doen. Reken gemiddeld op zo’n 28 dagen: zo lang duurt de cyclus van je huid, waarbij nieuwe cellen worden aangemaakt.

Om echt resultaat te zien, moet je wel nog wat langer smeren. Na 3 tot 4 maanden zie je pas echt of een nieuwe huidverzorging werkt. Dermatologen leggen daarbij uit waarop je moet letten.

Stralende huid

Voelt je huid comfortabel, gehydrateerd en vooral niet trekkerig? Dan kun je dit alvast zien als een goed teken. Je gelaat mag niet te vet lijken en je mag geen uitslag krijgen, anders is het product te agressief voor je huid. Ziet je huid de eerste paar dagen een beetje rood, dan is dit geen reden tot paniek. Soms reageert de huid hevig op nieuwe producten, om er daarna beter uit te zien dan voordien. Zeker bij producten die de dermatoloog heeft voorgeschreven, moet je dikwijls even doorzetten. Geef je huid de tijd om even aan te passen.

Weg ermee

Reageert je huid wel erg heftig na 3-4 dagen? Stop dan met het product te gebruiken. Een branderig gevoel, roodheid en puistjes zijn nooit een goed teken. Als je twijfelt over je huid of over de producten die je gebruikt, ga dan zeker even langs bij de dokter of dermatoloog.

Bron: Well+Good – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!