Gedaan met die vervelende mee-eters! 5x natuurlijke oplossingen

Gedaan met die vervelende mee-eters! 5x natuurlijke oplossingen

Een vette huid of T-zone? Dan heb je misschien wel last van mee-eters. Vervelend en hardnekkig. Het slechte nieuws is dat ze kunnen terugkeren, ook al verzorg je je huid goed. Maar er is ook goed nieuws: een vettere huid loopt minder risico op rimpels. Dat, én het feit dat je die vervelende zwarte puntjes kunt minimaliseren met 5 huismiddeltjes! 

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn vergrote poriën waar talg, olie en dode huidcellen zich opstapelen. Door contact met de lucht kunnen ze oxideren en zwart kleuren. Omdat de poriën verstopt zitten en gevoeliger zijn voor bacteriën, kunnen ze ontsteken en zo puistjes veroorzaken.

De meest voorkomende plaatsen waar je mee-eters kunt vinden, zijn het voorhoofd, de neus en de kin. Dat heeft de maken met de zogenaamde T-zone, waar je huid een pak vetter kan zijn dan op de rest van je gezicht. Mensen met een droge huid hebben meestal geen last van zwarte puntjes.

Mee-eters uitknijpen

Hoewel het verleidelijk is om mee-eters uit te knijpen met je vingers, kun je dit beter niet doen. Je kunt je huid namelijk beschadigen en zo kleine littekens veroorzaken. Bovendien kunnen bacteriën aan je vingers en onder je nagels net meer mee-eters en puistjes veroorzaken. Laat het werkje dus over aan een schoonheidsspecialiste, of probeer de volgende 5 natuurlijke middeltjes.

5x middeltjes tegen zwarte puntjes

Zwarte puntjes zijn moeilijk te verwijderen, maar het is zeker niet onmogelijk. Onze tip? Verwijder ze meteen na het douchen, omdat de warmte van de douche de verharde talg in je huid zachter maakt.

1. Nootmuskaat en melk

Nootmuskaat in combinatie met een beetje melk is de perfecte scrub voor een vettere huid. De nootmuskaat neemt de olie op en maakt je huid gladder. De lactosezuren in de melk verwijderen dan weer dode huidcellen. Let wel op dat je niet te hard scrubt om je huid niet te beschadigen. Scrub steeds heel mild, in zachte ronddraaiende bewegingen, voor niet langer dan 1 minuut. Spoel je gezicht af, dep het droog met een schone handdoek en hydrateer om uitdroging te voorkomen. Scrub slechts 1 keer per week.

PS Een vette huid of een vette T-zone met mee-eters heeft ook baat bij een vloeibare exfoliant die je huid van binnenuit vernieuwt.

2. Honing

Met honing kun je een snel resultaat bereiken. Smeer een beetje op de zones met mee-eters. Laat het eventjes intrekken en spoel daarna je gezicht af. De honing zal de mee-eters zachtjes losweken. Bovendien heeft honing ook een antibacteriële en antioxiderende werking. Zo worden toekomstige mee-eters minder snel zwart.

3. Eieren

Voor een masker tegen mee-eters heb je niets meer nodig dan twee eieren. Het eiwit breng je in drie lagen aan op de verschillende zones en laat je vervolgens een kwartiertje drogen. Wanneer het masker begint te ‘trekken’, was je het met lauw water af. Als je echt hardnekkige mee-eters hebt, kan deze methode minder efficiënt zijn, maar je houdt er sowieso wel een zacht velletje aan over.

4. Cosmetische klei en water

Cosmetische klei vind je in de meeste drogisterijen en is in tegenstelling tot andere kleimaskers eerder goedkoop. Mix het met wat water en breng het aan op de zones met mee-eters. Laat het ongeveer twintig minuten intrekken en druk er vervolgens een warm washandje tegen. Daarna kun je het masker gewoon afwassen.

5. Stomen

Zwarte puntjes makkelijker verwijderen? Masseer eerst een kleine hoeveelheid jojobaolie op je huid. De jojobaolie maakt vuil en verharde talg, die de poriën verstoppen, zachter. Hierna is je huid klaar voor een gezichtssauna: breng hiervoor water aan de kook met het deksel op de pot, met daarin een citroenschil en een aantal muntblaadjes. Haal van het vuur en laat nog vijf minuten trekken.

Zet de pot op tafel, haal het deksel eraf en leg een handdoek over je hoofd. Blijf zo’n tien minuten zitten, maar zorg dat je jezelf niet verbrandt aan de stoom. Sluit de verzorging af door je gezicht met lauw water af te spoelen en breng een toner of een diep reinigend gezichtsmasker aan.

En als dat nog niet heeft gewerkt, kun je deze makkelijke methode proberen:

Meer over je huid:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)