© Getty Images

5 bloemen uit de tuin die je prachtig kunt drogen

Een voorraadje gedroogde bloemen komt ontzettend goed van pas in de winter en tijdens de feestdagen. Deze vijf bloemen uit de tuin kun je makkelijk zelf drogen en zien er prachtig uit.

Bloemen uit de tuin zelf drogen

Een droogboeket uit de winkel kan een aardige duit kosten. Gelukkig is het een makkelijke klus om bloemen uit de tuin zelf te drogen:

Hortensia

© Getty Images

Van gemengde boeketten tot kransen: hortensiastruiken geven je het hele jaar door bloemschik-plezier. Je kunt een hortensia langzaam laten indrogen door ze in een vaas met slechts 3 tot 5 cm water te zetten. De bloemhoofden hoef je pas weg te gooien als je het jaar erop nieuwe bloemen kunt plukken!

Hortensia’s drogen: zo pak je het aan

Judaspenning

© Getty Images/iStockphoto

De gedroogde zaaddozen zijn misschien nog mooier dan de bloemen. De glasachtige schijven met zaadjes in kun je op allerlei manieren verwerken. Je kunt er een mooie luchtige krans mee maken, enkele stengels als stilleven in een vaasje zetten of zelfs inkaderen met washitape.

Judaspenning: een echte aanwinst voor ieders tuin

Sierui

bloemen tuin drogen
© Getty Images/Westend61

Gedroogde sierui lijkt net een bolletje vuurwerk! Je kunt de bloem drogen maar het is ook mooi om de bloem eerst in zaad te laten komen. Laat ze op natuurlijke wijze drogen in de tuin en haal ze pas binnen nadat ze hun zaden hebben losgelaten. Sommige mensen verven sierui, maar naturel is hij ook al mooi genoeg.

Sierui: statige en imposante verschijning in de tuin

Engelwortel

bloemen drogen tuin
© Getty Images

Een echte showstopper is de enorme gedroogde stengel van engelwortel. Zo’n stengel kan wel 2 meter hoog worden. Voor je een aantal exemplaren naar binnenhaalt, is het aangeraden om de zaden even af te schudden. Zet een gedroogde engelwortel in een verloren hoek en je hebt meteen decoratie om U tegen te zeggen.

10 tips voor meer vlinders in je tuin

Juffertje-in-’t-groen

bloemen tuin drogen
© Getty Images/iStockphoto

Ook deze bloemen worden gedroogd het vaakst gebruikt als ze in het zaad staan. De mooie, papierachtige bolle zaaddozen passen in zowat elk droogboeket. Laat zeker enkele uitgebloeide exemplaren staan, want het juffertje-in-’t-groen zaait zichzelf welwillend uit.

10 bloemen die zichzelf makkelijk uitzaaien

Craspedia

© Getty Images/Cavan Images RF

De gele trommelstokjes zijn een uitstekende droogbloem. Craspedia past perfect in een speels boeket, verliest nauwelijks kleur en is solo al een mooie blikvanger.

Niet te vergeten: grassen

Siergrassen zijn onmisbaar als je een droogboeket voller wilt maken. Een mooi exemplaar is Panicum ‘Frosted Explosion’ die je bijna het hele jaar door kunt gebruiken.

Mooi op je terras: siergrassen in pot

Nog meer over droogbloemen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content