Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Getty Images

5 redenen om kaneel bij je planten te strooien

Kaneel gebruiken we voornamelijk in de keuken, om bijvoorbeeld heerlijke kaneelbroodjes te maken, maar wist je dat dit kruid ook van pas komt als je tuiniert? Strooi gerust wat kaneel bij je planten, ze zullen je dankbaar zijn!

Hou je planten in topvorm met kaneel

1. Het houdt insecten op afstand

Wij vinden de geur van kaneel heerlijk, maar insecten houden er absoluut niet van. Meng wat gemalen kaneel door de potgrond van je planten om vliegen, muggen en andere ongewenste beestjes op afstand te houden. Mieren houden er bovendien ook niet van, dus strooi wat kaneel bij de deuropening om ze buiten te houden.

2. Het maakt komaf met schimmels

Schimmels zijn een echte dooddoener voor je planten. Merk je schimmelvlekken op je plant? Strooi er dan wat kaneel op, zodat ze zich niet verder kunnen verspreiden.

3. Het bevordert de groei van zaailingen

Er zijn tal van groeistoffen op de markt om het wortelen van je zaailingen en stekjes te versnellen, maar een snufje kaneel doet ook al wonderen! Het enige wat je moet doen is het uiteinde van je plantje even in kaneel deppen voor je het verpot.

4. Het helpt snoeiwonden sneller herstellen

Na het snoeien blijven er wondjes achter op de plant die geïnfecteerd kunnen raken door schimmels en andere ziektes. Strooi een laagje kaneel op de snoeiwond om hem sneller te laten herstellen.

5. Het weert ongedierte uit de moestuin

Er is ook heel wat ongedierte dat niet van kaneel houdt. Denk aan konijnen, muizen, eekhoorns … Het kruid kriebelt in hun neus, waardoor ze er liever ver van wegblijven.

Meer handige tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!