Plant bijna dood? Zo kun je ‘m toch nog redden

Plant bijna dood? Zo kun je 'm toch nog redden
Getty Images

Merk je dat jouw groene vriend zijn einde nabij is, maar wil je hem toch nog een kans geven om te overleven? Onderstaande tips kunnen helpen om je plant te redden van de dood:

Zet de plant op een andere plek

Door je plant op een totaal andere plek te zetten, verander je zijn leefomstandigheden. Te veel of te weinig zon of schaduw is niet erg gunstig voor je plant. Verschillende plekken uitproberen is dus de boodschap!

Kies de juiste pot

Niet alleen de plaats van je kamerplant is bepalend voor zijn overlevingskansen, het is ook belangrijk dat hij in de juiste pot zit. In een te kleine pot kunnen de wortels zich namelijk niet voldoende ontwikkelen. Door hem in een grotere pot te zetten, krijg hij wat meer ademruimte.

Hou het weer in de gaten

Voor je buitenplanten is het belangrijk om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Geef ze bij een hittegolf extra water, zet ze bij hevige regen onder een afdak en dek ze af bij windvlagen. Vooral oude planten hebben extra zorg nodig bij extreme weersomstandigheden.

Let op de bodem

Een dorre grond kan wel wat extra water en bemesting gebruiken. Een erg droge grond? Zet de plant dan in een emmer met lauwwarm water. Bij een te vochtige grond kan je een paar oude kranten in de bloempot leggen om het vocht te absorberen. Geef je potplanten ook op tijd verse potgrond.

Blijf de blaadjes bijknippen

Oude blaadjes vragen ook energie van je plant. Knip ze dus tijdig weg, zodat de plant al zijn energie kan steken in nieuwe, groene blaadjes.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)