Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Photo of colorful St. Bernard's lily leaves ( Cholorophytum comosum L. ); Shutterstock ID 613341611; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Graslelie: hoe verzorg je hem het best?

De graslelie is een alom bekende kantoor- of kamerplant. Een terechte keuze, want hij ziet er sierlijk uit en is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Haal snel zo’n hippe plant in huis! Oh ja, hij is ook nog eens luchtzuiverend.

  • De plant is tolerant tegenover schaduw, maar indien hij te lang in het donker staat, zal de witte streep op het blad dunner worden. Te veel zon mag ook niet, want dan worden de randjes van de bladeren bruin. Ideaal is dus een goed verlichte plek, zonder te veel blootstelling aan direct zonlicht.
  • De plant groeit het best tussen 18°C en 32°C.
  • Je geeft een graslelie het best tussen de 2 à 3 keer per week water. In de winter volstaat 1 keer per week.
  • Je kunt de plant in de zomer ook besproeien, maar let op dat de zon de bladeren niet verbrandt.
  • Dode bladeren en punten kun je er makkelijk afknippen. 
  • Graslelies die te groot zijn geworden, kun je opnieuw verdelen door de wortels in kleine stukjes te trekken of knippen. Je kunt deze delen opnieuw planten.

Wist je dat:

De graslelie als in de 19e eeuw z’n intrede deed in onze huiskamers? De plant is afkomstig uit Zuid-Afrika, en er bestaan maar liefst 65 soorten van.

Lees ook: