Goed gesprek met Danièle Denisty, mama van atlete Nafi Thiam

Goed gesprek met Danièle Denisty, mama van atlete Nafi Thiam
Getty Images

Als we van één Belgische atlete goud verwachten in Tokio, dan wel van Nafi Thiam. Net die druk maakt mama Danièle, die zelf haar leven op de piste doorbracht, ongerust. “Ze kan het, maar er kan zoveel mislopen.”

Wie is Danièle?

  • Geboren in 1966
  • Heeft 4 kinderen: Issa, Fama, Nafi en Ibrahima
  • Is leerkracht Frans en geschiedenis in Brussel
  • Werd veelvoudig wereldkampioene zevenkamp, veelvoudig Europees kampioene, behaalde medailles op WK’s en EK’s en werd meer dan zeventig keer Belgisch kampioene

Openhartig gesprek

Het Frans heeft een heel mooi woord voor je plan trekken; ‘se débrouiller’. Danièle Denisty, mama van Olympische atletiek-ster Nafi Thiam, zal het een paar keer gebruiken tijdens ons gesprek. De Waalse trouwde met een Senegalees, samen kregen ze vier kinderen. Maar papa Thiam zou al snel uit het zicht verdwijnen. Elle se débrouillait. Ze combineerde een fulltime job als leerkracht met haar gezin en haar grote passie: atletiek.

Na de scheiding ben je van Brussel naar Namen verhuisd met je vier kinderen.

Danièle Denisty: “Naar een dorpje vlak bij Namen, ja. Ik wilde weg uit Brussel. Het leven was er duur. En met kleine kinderen was het er niet handig. Je gaat op stap met één kind aan de hand, maar de andere rijdt weg op een fietsje, de derde moet pipi doen… Overal is er de drukte van mensen, trams en honden. Ik vond het niet de beste omgeving voor kleine kinderen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)